PREŠEVO: Uručeni aparati za skrining sluha

Lokalne vesti - Subota 02.07.2016 - 10:10

Vranje - U akciji "Blic fondacije" - "Srce za decu" i DZ Preševo dobilo je aparate za neonatalni skrining sluha.

Sa svečanosti u Preševu FOTO Promo Blic/Mitar Mitrović Sa svečanosti u Preševu FOTO Promo Blic/Mitar Mitrović

Aprate su preševskom porodilištu uručili urednica RTS-a Biljana Vranješ i doktor Dušan Milisavljević, inače inicijator ove akcije.
 
Porodilište u Preševu je 38. po redu koje je dobilo aparat za neonatalni skrining sluha.

- Medijskom kampanjom zajednički smo doprineli da ukažemo građanima na značaj što ranije dijagnostike sluha.

Ovo sada je možda i najlepša faza humanitarne akcije - kada uručujemo aparate porodilištima Srbije a ujedno, svi koji su pomogli, mogu i da vide da je njihov novac zaista otišao tamo gde je namenjen - kazala je Biljana Vraneš.

Načelnik preševskog porodilišta Dr Driton Mustafa je rekao i da su mnogi žitelji Preševa podržali akciju "Srce za decu".

- U našem porodilištu godišnje se rodi oko 100 beba. Zahvaljujem se "Blic fondaciji" i svim ljudima dobre volje koji su doprineli da se poboljša kvalitet naših zdravstvenih usluga.

Pedijatri sada će moći svim bebama osim drugih pregleda uraditi i proveru sluha i na vreme uočiti eventualne poremećaje.
Nadam se da će "Blic fondacija" imati i u ubuduce sličnih humanitarnih aktivnosti, i ja sam uveren da će i dalje imati podršku od građana iz Preševa - rekao je dr Mustafa.

Pokrovitelj akcije "Srce za decu" je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner RTS.

Blic, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: