Pristalice BELOG u akciji

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.03.2017 - 07:48

Pristalice predsedničkog kandidata Ljubiše Preletačevića Belog u Vranju krenuli su u akciju „preuređenjem“ plakata Aleksandra Vučića.

Ave Beli - predsednički slogan Preletačevića FOTO: D. Ristić/OK Radio Ave Beli - predsednički slogan Preletačevića FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na predizbornim plakatima Aleksandra Vučića nepoznati pristalica Ljubiše Preletačevića je logou AV dodao i slovo „E“ i dopisao „BELI“, precrtavši Vučićevo ime.

„Ave Beli“ je jedan od nezvaničnih predizbornih slogana, koji je lansiran na samom početku kampanje sa zvanične Fejsbuk strane Preletačevića.

Društvene mreže su inače i glavni poligon za njegovu predsedničku kampanju, budući da Preletačević ne raspolaže velikim budžetom.

Šta više, Luka Maksimović, kako je pravo ime Preletačevića, na svom Fejsbuk profilu je u nedelju objavio da je njegov izborni tim odlučio da ne uzme 29 miliona dinara iz budžeta koji su namenjeni svim kandidatima za kampanju.

Ovaj novac mu inače po zakonu kao kandidatu za predsednika sleduje za kampanju.


Svaki predsednički kandidat na predstojećim izborima za kampanju od države dobija 29 miliona dinara, odnosno oko 237.000 evra.

Da bi kandidati mogli da raspolažu ovim novcem, prethodno polažu jemstvo u vidu novca, nekretnine, bankarske garancije ili državnih hartija u vrednosti u visini iznosa koji će dobiti od države.

Zakon predviđe da oni kandidati koji osvoje manje od jedan odsto glasova izašlih birača morati da vrate novac, odnosno položeno jemstvo im se ne vraća.

- Sad malo bez zezanja, ljubi vas čika. Moj tim je odučio da ne diže tih 29 milki iz budžeta (kanda bi bilo bezobrazno), nego će donacije ljudi da priloži kao jemstvo za prelazak 1% na izborima.

Najveći deo para (700 iljada) nam otišao na potpise, resto krcamo pametno, pa da se merimo 2. aprila. SIROTINJA UZVRAĆA UDARAC!
- objavio je Beli na Fejsbuku.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: