Protest radnika Preduzeća za puteve (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.01.2016 - 13:46

Pedesetak radnika Preduzeća za puteve iz Vranja i Leskovca, protestovalo je u ponedeljak ispred zgrade Načelstva Pčinjskog upravnog okruga, tražeći da im se isplate zaostale zarade za 2011. i 2012. godinu, kao i da im se poveže radni staž.

Radnici traže zaostale zarade i doprinose; Foto: S.Tasić Radnici traže zaostale zarade i doprinose; Foto: S.Tasić

U PZP Vranje okončan je stečajni postupak, a firma je prodata.

Sonja Vukanović, predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije, kaže da uprkos tome, radnicima nisu isplaćene zaostalene zarade, niti su im uplaćeni  doprinosi za socijalno osiguranje.

Ovde se radi o klasičnoj zloupotrebi Zakona o stečaju, jer stečajni upravnik Branko Mitić, jednostavno nema razumevanja da ovim ljudima treba isplatiti te zaostale zarade, jer su ljudi ostali bez posla i bez zarada, koje im pripadaju.

Svi naši dosadašnji pokušaji, da ostvarimo svoja prava su propali. Reč je o 260 radnika, kojima se duguju zarade i doprinosi
- kaže Vukanovićeva.

PZP je prvo prodato PZP-u Niš, 12. juna 2005. godine, i u tom času imalo je 635 radnika. PZP Niš tada je bilo vlasništvo „Nibens“ grupe Mila Đuraškovića, koji je pak bio ortak vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića.

Posle niza malverzacija i hapšenja, „Nibens“ je otišao u stečaj, njegovi vlasnici u zatvor, a PZP 2012. u stečaj, a potom i u bakrot, pa je početkom 2015. godine opet prodato PZP-u Niš.


  

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: