Protest ZAKUPACA ispred Gradske kuće

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.03.2018 - 08:17

Nekoliko desetina privatnih preduzetnika zakupaca javnih površina i njihovih zaposlenih okupilo se ispred zgrade Gradske uprave u Vranju na protestu protiv odluke gradskih vlasti o novom planu razmeštaja manjih montažnih objekata.

Protestanti ispred zgrade Gradske uprave FOTO: D. Ristić/OK Radio Protestanti ispred zgrade Gradske uprave FOTO: D. Ristić/OK Radio

Gradsko veće je usvojilo novi plan razmeštaja manjih montažnih objekata, a uskoro bi trebalo da usledi i javni poziv za zakup odobrenih lokacija.

Najavljeno je i da će uskoro uslediti uklanjanje postojećih montažnih objekata, a da će na njihovo mesto biti postavljeni novi, jednoobrazni, čiji će vlasnik biti grad Vranje.

Najavljeno je i da zbog higijenskih i estetskih uslova, montažni objekti neće moći da služe za prodaju hrane ili frizerske usluge.

Miroslav Dimitrijević, vlasnik ćevabdžijske radnje „Talimat“ u Beogradskoj ulici kaže da su on i njegove kolege krenuli u protest jer su zabrinuti za svoju egzistenciju.


- Na lokaciji u Beogradskoj ulici u montažnom objektu naša firma radi već 28 godina sa svim mogućim urednim dozvolama i papirima.

Ako je do sređivanja, mi možemo da uložimo u sređivanje, ja sam do sada već uložio minimum 10.000 evra u taj lokal odakle mi preti izbacivanje.

Ali odluka je da se ide na licitaciju, što znači da može da dođe neko jači van Vranja i eliminiše me iz posla koji moja porodica vodi već 50 godina
– kaže Dimitrijević.

Protestanti navode da gradom kruži priča i da su na najbolje lokacije u Vranju već bacili oko neki jači biznismeni, među kojima se spominje firma „Fortuna“ koja je već počela sa otvaranjem kioska u gradu.

Okupljeni traže preispitivanje i ukidanje odluke gradskih vlasti, jer bi ona mogla da ugrozi, kako navode, oko 2.000 preduzetnika, radnika i članova njihovih porodica.

- Tražimo da nastavimo da plaćamo zakup kao i do sada, možda čak i uz povećanje cene, mada bi i to u uslovima stalnog pada standarda bilo nelogično – kaže Svetomir Nikolić Džimi, vlasnik fotografske radnje u Beogradskoj ulici.

Predstavnike protestanata je nakon okupljanja primio gradonačelnik Slobodan Milenković, kome će biti obrazloženi zahtevi zakupaca.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: