Prvi u Srbiji: Smena vlasti u Preševu!

Lokalne vesti - Sreda 27.04.2016 - 13:18

Vranje - Iako je najveći broj glasova na izborima za lokalni parlament dobila DPA aktuelnog predsednika opštine Ragmi Mustafe, Alternativa za promene, čiji je lider mladi Šćiprim Arifi i PDD Rize Haljimija, potpisale su koalicioni sporazum o vladajućoj većini u Preševu.

Dosadašnja vlast prelazi u opoziciju; Foto: OK Radio Dosadašnja vlast prelazi u opoziciju; Foto: OK Radio

Ovim dogovorom je ta opština postala prva u Srbiji nakon lokalnih izbora u kojoj se zna sastav nove vlasti.

Član PDD Beljuj Nasufi izjavio je da će prema potpisanom koalicionom sporazumu, novi predsednik opštine Preševo biti Šćiprim Arifi, dok će predsednica opštinskog odbora PDD u Preševu Ardita Sinani biti predsednica Skupštine.

- Koalicioni sporazum su potpisali Riza Haljimi i Šćiprim Arifi, a biće realizovan čim to dopuste zakonski rokovi - rekao je Nasufi, a prenose mediji.

Koalicioni sporazum Alternative za promene i PDD nije iznenadjenje, jer su obe partije i pre izbora najavljivale da neće ulaziti u koaliciju sa do tada vladajućom Demokratskom partijom Albanaca, dosadašnjeg predsednika opštine Preševo Ragmi Mustafe.

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Preševu, Alternativa za promene, koja okuplja uglavnom mlade i obrazovane ljude, dobila je 11 mandata, a Partija demokratskog delovanja, Rize Halimija 10 odborničkih mesta.

Demokratska partija Albanaca osvojila je 14 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu, ali će u budućem sazivu preći u opoziciju.

Demokratska unija doline, na čijem je čelu Skender Destani, imaće dva odbornika u budućem sazivu parlamenta, a Demokratskoj uniji Albanaca, Rahmi Zulifa, pripalo je jedno odborničko mesto.

U Skupštini Preševa ima 38 odborničkih mesta, dok će nova vladajuća koalicija imati 21 mandat.

Jedinstvena srpska lista predvođena SNS-om, nije prešla cenzus, kao ni lista PUPS-a.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: