Prvo plivanje za KRST na Vlasini

Lokalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 08:34

Vranje - Plivanje za Bogojavljenski krst ove godine održaće se po prvi put na Vlasinskom jezeru, a to će ujedno biti i postavljanje rekorda, jer do sada na nadmorskoj visini od 1.220 metara u pravoslavnom svetu nije bilo ovakvih događaja.

Vlasinsko jezero ovih dana. Foto: FB stranica Vlasinsko jezero Vlasinsko jezero ovih dana. Foto: FB stranica Vlasinsko jezero

Organizator plivanja za Bogojavljenski krst 19. januara je Karate klub „Tanden“ iz Surdulice.

Predsednik kluba Srboljub Mitić, kaže da se za Bogojavljanje na Vlasini očekuju i gosti iz inostranstva, i to iz Rusije.

- Plivaće se na delu jezera nedaleko od hotela „Vlasina“,  gde se najvećim delom na površini već uhvatio led debljine oko 30 santimetara, koji ćemo morati da razbijamo.

Prvo je planirana Liturgija u crkvi Svetog Ilije na Vlasina Ridu, a potom krećemo do mesta gde će biti plivanje, koje je zakazano za 12 časova.

Očekujemo oko 40 gostiju ne samo sa juga Srbije, već možda i iz Rusije, sve zavisi od vremenskih uslova.

Imamo blagoslov Vladike Pahomija, i ovo će biti prvi put da se za Bogojavljenski krst pliva na nadmorskoj visini od 1.220 metara.

Temperatura vazduha je u nedelju bila - 20 stepeni, tako da će i to biti posebna situacija da se pliva u takvim ekstremnim uslovima
-  navodi Mitić.

On dodaje i da se očekuju gosti iz Ministarstva vera i Ministarstva sporta, kao i da su preduzete sve mere bezbednosti.

- Tu će biti lekarske ekipe, policija, a svi učesnici će morati da prethodno prođu i  lekarske preglede, kako bi mogli da plivaju.

Očekujemo učešće i jedne devojke, koja će plivati za Bogojavljenski krst. Reč je o pripadnici Vojske Srb
ije - kaže Mitić.

Svi zainteresovani mogu da se prijave preko zvaničnog sajta opštine Surdulica, a organizatori su plahate sa informacijama i detalje načina prijavljivanja, zalepili u mnogim gradovima na jugu Srbije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: