Put u Moskvu za humanu profesorku

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.09.2014 - 10:45

Vranje – U znak podrške profesorki Suzani Stanković (44) iz Vladičinog Hana, koja je nedavno svojoj učenici Milici Stanković (17) donirala kožu, njen kolega iz Kragujevca Petar Stefanović (60) organizovao je za njih dve sedmodnevni boravak u moskovskoj školi ,,Aleksandar Sergejevič Puškin“.

Profesor Stefanović drugi s leva Profesor Stefanović drugi s leva

Profesor Stefanović  već 30 godina zaposlen je u Politehničkoj školi u Kragujevcu. Godinama se bavi uspostavljenjem saradnje izmedju srpskih  i ruskih škola, institucija kulture i privrednika.

Kako kaže, zajedno sa moskovskim kolegama dogovorili su da kada profesorki i učenici bude bolje, organizuju za njih dve boravak u glavnom gradu Rusije.

-  Kad sam video taj humani gest profesorke, bio sam veoma dirnut.  Znam da jug ima dušu i osećanja kao retko ko u Srbiji, ali ovo je bilo nesvakidašnje.

Ne može profesor samo da se bavi svojim predmetom, nego mora da uči decu i da budu humana – kaže profesor Stefanović.

On intezivno traga za sponzorima koji bi platili avio karte za Suzanu i Milicu, dok će troškove boravaka u Moskvi snositi ruska obrazovna institucija.

Profesorka Suzana bila je zatečena humanim gestom svog kolege. Kaže da u Moskvu neće ići dok se Milica ne oporavi.

- Jedva čekam putovanje. Iznenađena sam. Znam da će se dopasti i Milici. Zaslužila je to.

Kolegi Stefanoviću veliko hvala. Ne mogu jopš da verujem šta je uradio – kaže Suzana.

Podsetimo, Milica je u februaru doživela teške povrede, kada je na nju naleteo automobile. Oporavlja se na VMA  u Beogradu, a njena profesorka je bila jedan od donora kože za njeno lečenje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: