RAT OKO KANALIZACIJE: Ima li i POLITIKE?

Lokalne vesti - Sreda 06.04.2016 - 12:24

Žitelji ulica Otona Župančića i Crnogorske u Vranju sprečavaju nadležne iz „Vodovovoda“ da srede kanalizaciju u tim ulicama, tvrde u ovoj firmi.

Radovi počeli, uprkos svemu FOTO vranje.org.rs  Radovi počeli, uprkos svemu FOTO vranje.org.rs

Gradom su prostrujale informacije da radove sprečavaju aktivisti SNS-a, ali za sada nema nikakvih potvrda ovakvih slutnji.

Direktor „Vodovoda“ Vene Zdravković kaže da  su radnici u ponedeljak prvi put izašli na teren da bi počeli da rade, a meštani su se u tom delu grada organizovali i sprečili ih u tome.

- Njihov izgovor za takvo ponašanje je da tehničko rešenje projekta nije dobro. Čitavog dana smo sastančili, većali i odlučivali sa “Direkcijom“, koja je i investitor na ovom projektu.

Dogovorili smo se da stručni ljudi u utorak izađu na teren i objasne zašto je projekat  takav kakav je.

Međutim, priča se ponovila i u utorak, i to sa još žešćim protivljenjem
- pojašnjava Zdravković.  

On dodaje da „Vodovod“  mora da sprovodi zadatke koje je dobio od Grada i koji su mu plaćeni ili će to tek biti.

- Ne mogu da tvrdim da li u ovakvom ponašanju predstavnika ove dve ulice ima primesa politike, mada nije nemoguće da je to u pitanju.

Ja ne znam da li su to delegirani predstavnici, ili su se sami organizovali, njih četvorica što su pregovarali, ali su imali primedbu da mi to radimo zbog političkih poena na izborima, što nije tačno, jer je komunalni plan i program uređenja mnogo ranije usvojen
- kaže Zdravković.

Suština „sukoba“ „Vodovoda“ i žitelja Otona Župančića i Crnogorske je u tome što u ovom delu postoji privatna kanalizacija koja je izvedena u reku.

„Vodovod“ pokušava da divlje kanalizacije uvede u sistem, čemu se, prema oceni nadležnih, žitelji protive.

- Sve te individualne kanalizacije moraju da se izvuku iz potoka i uvedu u sistem.

Za to postoji i projekat rađen od strane stručnjaka,  pa ne mogu ni ja ni neki laici da ocenjuju kako će se raditi projekat
- zaključuje Zdravković.

Sa druge strane, jedan od stanovnika Crnogorske kaže da je glavni razlog nezadovoljstva građana pokušaj da se domaćinstva priključe na staru kanalizacionu mrežu nedovoljnog kapaciteta.

- Kanalizaciona mreža je na većoj visini u odnosu na naša domaćinstva, pa se plašimo da nam se kanalizacija ne izlije u kuće.  

Nisu rešena ni imovinska pitanja o ukopavanju cevi na privatnim posedima, pa hoćemo da se to uradi, ali da niko ne trpi nikakvu štetu
- kaže ovaj građanin.

Inače, u sredu je na licu mesta bio i gradoonačelnik Zoran Antić koji je ocenio da je došlo do politizovanja čitave priče i najavio da će takvo ponašanje u narednom periodu biti sankcionisano u skladu sa zakonom.

Radove na rekonstrukciji mreže, u dužini od 320 metara, ukupne vrednosti oko dva miliona dinara, izvodi “Vodovod”, nadzorni organ je “Direkcija”, a rok za završetak radova je 60 dana.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: