Rekonstrukcija rekonstruisanog šetališta

Lokalne vesti - Utorak 20.10.2015 - 10:45

Na gradskom šetalištu u Vranju, od zgrade Muzeja prema Gradskoj kući u toku su radovi na nivelisanju trotoara i rekonstrukciji drvoreda.

Radovi su ručni, kažu nadležni FOTO D. Ristić Radovi su ručni, kažu nadležni FOTO D. Ristić

Radovi se izvode na prostoru čija je rekonstrukcija okončana u novembru 2013. godine.
 
Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković  za OK Portal kaže da su radovi deo Komunalnog programa iz 2014. koji su preneti u ovu godinu i izvode se u cilju „stvaranja ambijentalne celine“.


Ideja je začeta u prethodnom mandatu Direkcije, ali nije ostvarena.

- Vranje je imalo taj kuriozitet da ima šetalište sa trotoarom, pa sada ostvarujemo ideju nivelisanja šetališta i stvaranja jedinstvenog ambijentalnog prostora - kaže Stojković.


 
Postavljanjem behaton ploča omogućiće se nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom i roditeljima sa bebi kolicima.


- Deo ispred Muzeja je bio u lošem stanju, pa se na tu deonicu obraća posebna pažnja.

Mehanizacija je manje uključena u posao, priroda radova više zahteva ručno angažovanje, pa se sporije napreduje.

Ove radove na šetalištu su iskoristila i druga javna preduzeća, pa je Vodovod izvršio manje rekonstrukcije vodovodne mreže, a Komrad je posekao nekoliko nefunkcionalnih stabala, koja će biti zamenjena novim - kaže Stojković.

Inače, idejno rešenje za rekonstrukciju šetališta je završeno još 2011. godine, alli nije ispoštovano prilikom rekonstrukcije 2013. godine, koja je rađena kada je Direkcijom upravljao SNS, tada deo vladajuće koalicije.

 

    

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: