ROĐENDAN vranjskog SPS-a: Računajte na nas

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.10.2017 - 21:53

Gradski odbor SPS-a u Vranju je svečanom sednicom u sali OKC-a u ponedeljak, u prisustvu velikog broja zvanica i gostiju obeležio 27 godina od osnivanja.

Poslednji rođendan sa Antićem na čelu? FOTO: D. Ristić/OK Radio Poslednji rođendan sa Antićem na čelu? FOTO: D. Ristić/OK Radio

Svečanosti su prisustvovali članovi Gradskog odbora partije, funkcioneri Glavnog odbora iz okruga, delegacije iz Zaječara i Niša, predsedništva SPS-a, zatim državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Ivan Karić, potpredsednik Izvršnog odbora Slobodan Milošević i savetnik potpredsednika Vlade Vanja Vukić.


Na rođendan vranjskih socijalista došli su i predstavnici svih političkih partija i grupacija u gradu, članovi i simpatizeri SPS-a, kao i nekadašnji funkcioneri ove partije iz Vranja.

Skup je otvoren intoniranjem himne „Bože pravde“ i „Internacionale“, nakon čega je prisutne pozdravio sekretar Izvršnog odbora GrO SPS u Vranju, Branimir Stojančić, koji je podsetio na pređeni put od osnivanja do danas.

- SPS je potvrdila svoj demokratski i koalicioni potencijal, spremnost i želju da odgovornost za razvoj našeg grada podelimo sa drugima.

Godišnjicu partije u Vranju obeležavamo sa velikim brojem članova, pristalica i simpatizera
– rekao je Stojančić.

Zoran Antić, predsednik GrO SPS-a u Vranju, član Predsedništva SPS i savetnik prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, podsetio je da je u novoj konstelaciji snaga u zemlji, rukovodstvo SPS-a ostvario saradnju sa SNS-om radi strateškog bržeg, jačeg i boljeg razvoja Srbije.

- Želim da kažem da smo dali puni doprinos izboru Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, da smo zajednički na izborima za Savete mesnih zajednica na teritoriji Vranja napravili još jedan korak napred u saradnji sa SNS-om.

Uzeli smo učešće u vlasti u Vranjskoj Banji, preuzeli još jednu republičku funkciju u Fondu PiO i očekujemo da ovih dana zaokružimo novu celinu razgovora koji će doprineti da se SPS, nakon 16 meseci u opoziciji, ponovo nađe u gradskoj vlasti
– rekao je Antić, zahvaljujući se kolegama iz SNS-a na korektnosti.

Predsednik vranjskih socijalista je najavio i malo drugačije obraćanje, jer je ovo, kako je rekao, možda jedno od njegovih poslednjih obraćanja na rođendanima partije na toj funkciji, ne preciziravši šta bi to trebalo da znači.

U nastavku svog izlaganja, Antić je istakao značaj levičarskih antagonizama, ispričavši priču iz Drugog svetskog rata o legendarnoj ljubavi između dvoje revolucionara, sekretara SKOJ-a Ive Lole Ribara i njegove verenice Slobode Trajković.

Potpredsednik IO GO SPS-a Slobodan Milošević je, čestitajući rođendan, istakao da su socijalisti Vranja veoma važna karika SPS-a.

- Svojim konstantno dobrim rezultatima su uvek bili u samom vrhu, a u daljem periodu očekujemo još bolje rezultate, s obzirom na potencijale koje poseduju – rekao je Milošević izražavajući zadovoljstvo zbog povratka svojih drugova u gradsku vlast.

Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, najavio je projekat ministarstva o utvrđivanju posledica bombardovanja ovog kraja osiromašenim uranijumom  u vreme NATO agresije.

- Time ćemo jedan veliki dug prema Vranju, star 18 godina, pokušati da odužimo jer cenimo ono što je Vranje tada podnelo i nemamo pravo da na to zaboravimo – najavio je Karić.

Član predsedništva SPS-a i savetnik potpredsednika Vlade Ivice Dačića, Vanja Vukić, rekao je da uvek ima tremu kada se obraća pred socijalistima.

- Pre svega zato što sam član jedne velike državotvorne stranke koja je prešla put od najjače stranke dok je vodio SlobodanMilošević, preko stranke koja je bila predviđena za uništenje tokom dvehiljaditih, pa sve do partije koja pod vođstvom Ivice Dačića aktivno učestvuje u vlasti sve do današnjih dana – rekao je Vukić.

Svečanost je završena emitovanjem pesme “Računajte na nas”, a slavlje je, uz skromno posluženje, nastavljeno u prostorijama SPS-a u Vranju.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: