RTV VRANJE i dalje bez akcija

Lokalne vesti - Sreda 01.06.2016 - 08:39

Upravni sud u Beogradu odbacio je tužbu koju su zaposleni u RTV Vranje podneli protiv Agencije za privatizaciju jer im nije dozvolila da podele sve besplatne akcije, uz obrazloženje da to nije u njihovoj nadležnosti, saopštilo je u sredu Udruženje novinara Srbije (UNS).

RTV i dalje na RTV i dalje na

UNS je upozorio da se u rešenju Agencije o podeli akcija navodi da se protiv rešenja može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom.

Posle gašenja Agencije za privatizaciju, njene poslove preuzelo je Ministarstvo privrede, u kome je UNS-u rečeno da još nisu dobili rešenje Upravnog suda, i da zbog toga ne mogu ništa da učine.

Agencija je udele RTV Vranje raspodelila tako što je 67 odsto preneto u Akcionarski fond, a novinarima je pripao ostatak.

Posle toga Skupština Srbije je usvojila autentično tumačenje Zakona o javnom informisanju prema kome 26 novinara i medijskih radnika imaju pravo na akcije.

OK RADIO, BETA, N1

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: