RUŠENJE MONTAŽNIH OBJEKATA: Vlasnici sami čiste šut

Lokalne vesti - Utorak 26.09.2017 - 11:35

Nakon usvajanja Odluke o komunalnom uređenju grada Vranja, nadležne inspekcijske službe krenule su u akciju oslobađanja javnih površina, za koje vlasnici montažnih objekata nisu izmirivali svoja dugovanja.

Šut u centru grada. Foto. S.Tasić/OK Radio Šut u centru grada. Foto. S.Tasić/OK Radio

Jedan od objekata koji je porušen je u ulici 29. novembra, a šut i otpad nastao prilikom rušenja, već više dana stoji na tom mestu, što predstavlja pravo ruglo u strogom centru grada.

Boban Antanasijević, načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove, kaže da je vlasniku ovog objekta naloženo da to poruši pošto nije izmirio dugovanja prema Sekretarijatu za urbanizam i nije sklopio novi ugovor sa gradom o korišćenju javne površine.

Vlasnik je prihvatio da to sam poruši i ukloni, ali verovatno zbog vremenskih prilika poslednjih dana, to nije privedeno kraju.

Ako u predviđenom roku od dve nedelje to ne uradi, onda ćemo mi da angažujemo ekipe i da o njegovom trošku to sredimo.

Takvih slučajeva ima još  po gradu, veliki broj vlasnika manjih montažnih objekata nije izmirivao svoja dugovanja, pa je pokrenuta akcija rešavanja tog problema, tako da  jedan po jedan objekat uklanjamo
- navodi Antanasijević.

Gradske vlasti su najavile restriktivne mere kojima bi trebalo da se povećaju prihodi u budžetu grada.

Tokom 2016. godine, dug prema gradu po osnovu zauzeća javnih površina iznosio je osam miliona dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: