RUSKO VEČE u Biblioteci

Lokalne vesti - Utorak 20.02.2018 - 11:06

Javna biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju u četvrtak, 22. februara organizuje poetsko muzički program pod nazivom „Rusko veče“.

Promotivni flajer za Promotivni flajer za "Rusko veče"

Program je posvećen, kako je navedeno, ruskim pesnicima koji su stradali od staljinističkog režima u nekadašnjem Sovjetskom Savezu i uprkos tome, stvorili značajna dela.

Glavni junaci “Ruske večeri” su pesnici Ana Ahmatova, Sergej Jesenjin, Marina Cvetajeva, Konstantin Simonov, Bulat Okudžava i drugi.

U programu učestvuju dve dame, Elena Stanisavljević, gitara i vokal, i Anita Panić, televizijski autor, dokumentarista i pisac.
 
Publika će imati prilike da čuje zanimljive detalje iz biografija ruskih velikana koje je KGB proganjao za života, kao i muzičke kompozicije na stihove slavnih pesnika, a u interpretaciji Ruskinje Elene Stanisavljević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: