Sahranjeni majka i sin stradali u nesreći kod Šapca

Lokalne vesti - Petak 20.02.2015 - 14:14

Nekoliko stotina ljudi ispratilo je na večni počinak Maju Piljanović iz Vranja (26) i njenog dvogodišnjeg sina Milana, nastradale u saobraćajnoj nesreći u ponedeljak kod Šapca.

Sahranjeni majka i sin stradali u nesreći kod Šapca Sahranjeni majka i sin stradali u nesreći kod Šapca

Zaupokojena liturgija i opelo održani su u petak u crkvi Svete Petke na gradskom Šapranačkom groblju u Vranju, gde su supruga i sin sveštenika Siniše Piljanovića sahranjeni oko 13 sati.

Liturgiju je služio vladika vranjski Pahomije sa sveštenstvom iz Vranja, Niša i Republike Srpske.

– Drumovi su postali velika gubilišta ljudskog roda. Više ne možemo otvoriti stranice bilo kojih novina, a da u njima nema vesti o saobraćajnim nesrećama.

Neka uteha bude to što će duše Maje i Milana biti žive i nakon njihovog upokojenja. Oni sada ovde lebde iznad svojih tela – rekao je nakon liturgije sveštenik iz Republike Srpske.

Nakon opela, povorci se obratio i vladika vranjski Pahomije.

– Maja i Milan su nas napustili, ali su otišli na bolje i lepše mesto. Maja je bila jedna retka hrišćanka. Bila je stub porodice, brižna majka, vredna domaćica, dobra supruga i uspešan student.

I njenog sina, anđelčića Milana vraćamo onome ko nam ga je i podario, carstvu nebeskome.

Izražavam saučešće njihovim porodicama i želim im da što lakše prebrode trenutke života koji im neće biti laki.

Braćo i sestre, podnesite sve ovo kao pravi hrišćani i ugledajte se na Maju. Pomolimo se za njihovo upokojenje – rekao je Pahomije.

Od Maje i Milana nakon opela oprostile su se neutešne porodice Gogić i Piljanović. Majka i baka Jasminka, otac i deda Srba, sestre i tetke Milica i Marica i svekrva i baka Snježana i mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici, sahranili su Maju i Milana u zajedničku grobnicu na Šapranačkom groblju.

Podsetimo, na magistralnom putu Šabac-Loznica kod sela Štitar, u noći između ponedeljka i utorka dogodila se saobraćajna nesreća, kada je „punto“ sa četiri člana porodice Piljanović sleteo sa puta u udario u betonski stub.

Vozač, sveštenik Eparhije vranjske Siniša Piljanović (30) je teško povređen, a njegova supruga Maja je preminula na licu mesta, dok je dvogodišnji sin Milan podleglo povredama u Tiršovoj u Beogradu.

U udesu je lakše povređena i njihova četvorogodišnja ćerka Vasilija. Kako saznajemo, ocu Siniši je zdravstveno stanje i dalje kritično.

U vranjskoj Eparhiji kažu da povremeno upada u komu, jer mu se pojavilo unutrašnje krvarenje.

Kako pričaju njegove kolege, on će najverovatnije biti operisan, a lekari još uvek ne mogu sa sigurnošću da tvrde da je Siniša van životne opasnosti.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: