ŠAMAR, šamarčić ili još jedan prosvetni skandal

Lokalne vesti - Utorak 06.06.2017 - 08:56

Tatjana Pešić, majka đaka O.Š. „Branko Radičević“ u Vranju, kojeg je, navodno, ošamarila učiteljica Ljiljana M. Dimitrijević, isprovocirana, kako kaže minimiziranjem incidenta od strane učiteljice, prinuđena je da reaguje preko medija.

Ogorčena majka tražila pomoć medija FOTO OK Radio Ogorčena majka tražila pomoć medija FOTO OK Radio

Incident se dogodio na terenima Ekonomske škole na utakmici između đaka O.Š. „Branko Radičević“ i O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“.

Prema tvrdnjama majke, učiteljica, inače radnica „Zmajeve“ škole, izrevoltirana skandiranjem đaka „Brankove“ škole, prišla je i ošamarila Tatjaninog sina S.T. učenika četvrtog razreda.

Tatjanu je na reakciju navela izjava medijima Ljiljane M. Dimitrijević da šamaranja, zapravo, nije ni bilo, već samo koškanja među samim đacima, u kojem se učiteljica postavila kao „tampon zona“.

- Svi prisutni su videli da je učiteljica ošamarila moje dete i to, gotovo bez ikakvog razloga, na očigled celog igrališta.

Kako sam saznala, deca su skandirala „Ua Zmaj“, kako se to već dešava na utakmicama, a ona je prišla i ošamarila moje dete koje joj je bilo najbliže.

To je moglo da se desi bilo kom detetu
– kaže za OK Radio Tatjana Pešić.

Kada su deca to prijavila svojim učiteljima, Dimitrijevićeva je u razgovoru sa njima lakonski odgovorila da je dečaku „udarila šamarčić“ i da to nije „ništa strašno“.

- Moje dete nije problematično niti sklono nasilju, to odgovorno tvrdim.

Odličan je učenik, aktivan na nastavi i van nje i svi u školi imaju samo reči hvale za njega.

Ovim minimiziranjem incidenta u svojim izjavama, učiteljica mi je „stala na žulj“ i dodatno me uznemirila, tako da sam sve ovo vreme pod sedativima.

Bez obzira da li je to bio šamar ili „šamarčić“, njen postupak nema opravdanja i nadležni moraju da reaguju i spreče nasilje nad decom
– kaže Pešićeva.

Majka dečaka navodi da je slučaj prijavila gradskoj i republičkoj prosvetnoj inspekciji.

Takođe, o incidentu je obaveštena i policija, iako su policajci, tvrdi majka, morali da budu na licu mesta.

Prema njenim saznanjima, dvojica pozornika su bila prisutna na početku utakmice, ali su kasnije napustila igralište.

Za sada, nadležni ispituju okolnosti pod kojima se dogodio incident i još uvek nema zvaničnih reakcija.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: