Samo PDD ide na republičke izbore

Lokalne vesti - Subota 09.04.2016 - 11:16

Vranje - Na izborima 24. aprila učestovaće samo jedna partija Albanaca sa juga Srbije, PDD, Partija za demokratsko delovanje, ovoga puta uz podršku bujanovačkog ogranka Demokratske Unije Albanaca, DUA.

Sinani, novo lice PDD-a FOTO: titulli.com Sinani, novo lice PDD-a FOTO: titulli.com

Ardit Sinani, nosilac liste PDD, kaže za portal titulli.com, da su oni pozvali sve albanske partije da učestvuju na izborima zajedničkom listom, ali bez uspeha.

- PDD je partija regiona i našim snagama dobićemo jednog poslanika, međutim podelom albanskih glasova nećemo dobiti dva ili tri poslanička mandata - kaže Ardita Sinani za titulli.com.

Prema njenim rečima, njihov poslanik u Skupštini Srbije nastaviće da postavlja važna pitanja za ovdašnje Albance, kao što su nostrifikacija diploma, problem sa udžbenicima, sa sudovima i druge probleme.

Prvi kandidat na listi PDD, Fatmir Hasani, kaže da su optimisti za jednog poslanika, a ako stvari idu dobro, kako kaže on, mogu doobiti i dva poslanika.

- Naš cilj učestvovanja na parlamentarnim izborima je da nastavimo naše prisustvo sa zahtevima u pravcu Vlade Srbije.

Očekujemo da opet budemo prisutni u republičkom parlamentu i da napredujemo sa rešavanjem albanskog pitanja
- kaže Hasani za portal titulli.com.

- Obzirom da se Srbija nalazi blizu članstva u EU i treba ispuniti neke uslove oko manjinskih prava, očekujemo da napreduju albanska prava, integracija u državnim organima i privredni razvoj regiona - dodaje Hasani.

Osim kandidata PDD, za mandat poslanika takimičiće se i jedan predstavnik civilnog društva iz Preševa. On je Kujtim Sadriu, predsednik organizacije Centar za istraživanje i monitoring.

Sadriu je kandidat liste „Muamer Zukorlić – Za pomirenje“, jer je sa Bošnjačkom Demokratskom Zajednicom Sandžaka potpisao sporazum o podršci. On je na prošlim izborima bio član Liberalno Demokratske Partije Čedomira Jovanovića.

Više o ovoj temi možete pročitati ovde.

titulli.com, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: