ŠAPČANI ponovo žele ZAVARIVAČ

Lokalne vesti - Sreda 13.04.2016 - 08:32

Šabačka „Galeb grupa“ zatražila je u utorak od države da „ispravi nepravdu“ i promeni rešenje o poništenju privatizacije „Zavarivača“ iz Vranja, zbog čega je „Galeb“ prema sopstvenim tvrdnjama, oštećen za 5,5 miliona evra.

Rukovodstvo Galeba traži nazad Zavarivač FOTO: MC Beoograd Rukovodstvo Galeba traži nazad Zavarivač FOTO: MC Beoograd

Kako je rečeno u Medija centu u Beogradu, štetu koju je „Galeb“ pretrpeo zbog „Zavarivača“ niko ne spori, ali nijedna vlast ne želi da ispravi greške birokratije.

- "Galeb grupa" je prevarena je i oštećena za 5,5 miliona evra prilikom privatizacije "Zavarivača", pa potom raskida kupoprodajnog ugovora -  ističu u ovoj kompaniji.

Zbog toga su Šapčani uputili su apel premijeru Vučiću, kao i ministrima Sertiću i Vujoviću, da isprave grešku i nepravdu učinjenu raskidom tog privatizacionog ugovora od strane Agencije za privatizaciju, i tako omoguće nesmetano funkcionisanje ove grupacije koja upošljava više od 500 radnika.

Radoslav Veselinović, predsednik i osnivač "Galeb grupe" ističe da je "Zavarivač" kupljen u 2009. godini, a da su stalno postojali pritisci interesnih grupa na Agenciju za privatizaciju da taj ugovor i raskine.

To se i dešava 2011. godine, pod obrazloženjem da nije nastavljen proces proizvodnje i da nije ispunjen socijalni program, što Veselinović negira.

On ističe da nijedan radnik nije otpušten, a proizvodnja je čak unapređena i sklopljeni su novi ugovori.
 
Ali pojedincima je, kako kaže, bilo u interesu da se privatizacija raskine, a "Zavarivač" uključi u poslove oko izgradnje "Južnog toka".
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: