SASTANAK SNS-a i SPS-a: Polako, prvo izbori

Lokalne vesti - Subota 04.03.2017 - 15:15

Na zajedničkom sastanku SNS i SPS u zgradu Načelstva u Vranju u subotu, prema rečima aktera, postignut je visok stepen saglasnosti da je u ovom trenutku prioritet obeju stranaka pobeda zajedničkog kandidata Aleksandra Vučića na predstojećim izborima.

Stevanović i Ružić, glavni pregovarači FOTO OK Radio Stevanović i Ružić, glavni pregovarači FOTO OK Radio

U obraćanju novinarima, član Predsedništva SNS-a i koordinator za Pčinjski okrug Dragan Stevanović je podsetio da je saradnja dveju stranaka u Vranju otpočela u predsedničkoj kampanji.

- Prepoznali smo zajednički državni interes da Srbija obezbedi politički i ekonomski kontinuitet i stabilnost i da na tom putu ide brže, jače i bolje – rekao je Stevanović.

Potpredsednik SPS-a i koordinator ove stranke za Pčinjski okrug Branko Ružić je dodao da je državnotvorna orijentacija obeju stranaka opredeljivala odluku da Vučić bude zajednički predsednički kandidat.

- Siguran sam da ćemo na jedan veoma nijansiran i nežan politički način, vođeni našim pregovorima, doći do modela saradnje koji će biti u interesu svih građana širom Pčinjskog okruga, pa i ovde u Vranju – istakao je Ružić.

Na novinarsko pitanje da li je na sastanku konkretno bio reči o ulasku lokalnog SPS-a u vlast u Vranju, Ružić je kazao da je lajtmotiv sastanka bio državna politika i da je ideja bila da se pojača saradnja u vođenju predsedničke kampanje.

- Ulazak SPS-a u lokalnu vlast nije suštinsko pitanje ove predsedničke kampanje, ali je najvažnije da su otvorena vrata za jedan konstruktivan rad i SNS-a i SPS-a u Pčinjskom okrugu.

Ta saradnja naših rukovodstava na terenu će dovesti do toga da ta pitanja u nekoj bliskoj budućnosti postanu izlišna
– rekao je Ružić.

Stevanović je dodao da su obe stranke pokazale jako visok stepen političke zrelosti i pragmatičnosti.

- Moja i Ružićeva uloga je bila da ne dozvolimo da državni interes bude opterećen bilo kakvim odnosima iz prethodnog perioda i na taj način smo stvorili uslove da u perspektivi razgovaramo i relaksiramo naše odnose, ne vodeći računa o tome da li će neko biti deo vlasti ili ne - kaže Stevanović.

- Mi idemo u pobedničku kampanju, ne samo na nivou okruga, već cele Srbije i taj nacionalni cilj ne može biti podastrt nekim lokalnim nerazumevanjima kojih je, evidentno, bilo.

Tih nerazumevanja više neće biti. Izgradnja međusobnog poverenja, naravno, zahteva određeno vreme, a ova kampanja je pravi način da naši politički zreli rukovodioci na lokalu dođu do rešenja, a u interesu svih građana u ovom regionu
– zaključio je Branko Ružić.

Pored koordinatora SNS-a i SPS-a za Pčinjski okrug, sastanku su prisustvovali čelnici gradskih i opštinskih odbora obeju stranaka u okrugu.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: