Sećanje na oslobođenje: Dodeljena priznanja 4. OKTOBAR

Lokalne vesti - Sreda 04.10.2017 - 11:45

Povodom 99 godina od oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u velikoj sali Skupštine grada je u sredu održana svečana sednica gradskog parlamenta, na kojoj su dodeljena javna priznanja „4. oktobar“.

DObitnici priznanja sa gradskim rukovodstvom FOTO: D. Ristić/OK Radio DObitnici priznanja sa gradskim rukovodstvom FOTO: D. Ristić/OK Radio

Svečanost je otpočela intoniranjem himne „Bože pravde“, nakon čega se prisutnima obratio predsednik Skupštine grada, Dejan Tričković.

On je podsetio na stradanje srpskog naroda u, do tada, najvećem ratu, kada je naša zemlja izgubila trećinu svog stanovništva.

- Mnogo je Vranjanaca tada ostalo na groblju srpskih ratnika u Solunu, a mnogo je njih, gladnih i iscrpljenih, večni mir našlo daleko od zavičaja, u dubinama Jonskog mora.

Ali čak i u takvim, najtežim okolnostima, Srbi su izvojevali pobedu i Prva srpska armija je 4. oktobra oslobodila Vranje.

Obeležavanjem ovih značajnih datuma pokazujemo zahvalnost herojima koji su nam pružili šansu da živimo u miru i slobodi i da stvaramo uslove za dostojanstven život budućih generacija
– rekao je Tričković.

Na svečanosti su i uručena Javna priznanja grada „4. oktobar“, Centru Ministarstva odbrane za Vranje i Draganu Stojkoviću, poslovođi službe mehanizacije „Vodovoda“, koji je dobio i novčani iznos od 50.000 dinara.

Centar Ministarstva odbrane za Vranje, formiran marta 2010. godine i naslednik nekadašnjeg Vojnog odseka, gradu pruža neophodnu pomoć u izradi plana odbrane Vranja, stoji u obrazloženju dodele ovogodišnjeg Javnog priznanja „4. oktobar“.

Centar je za svoj kvalitetan rad proglašen za najbolji u okviru Regionalnog centra Niš, koji u svom sastavu ima 13 centara.

Draganu Stojkoviću je priznanje dodeljeno za doprinos tokom vanredne situacije protekle zime, kada je nedelju dana, danonoćno organizovao rad na probijanju snežnih nanosa na području Poljanice i lično upravljao mašinama.

Obraćajući se u ime nagrađenih, načelnik Centra Ministarstva odbrane za Vranje, major magistar Igor Milanović je istakao doprinos svih u Centru za dobijanje priznanja.

- U zajedničkoj saradnji sa Gradom imali smo dva cilja; prvi da se plan odbrane grada uradi kvalitetno, a drugi da ga nikad ne upotrebimo.

Prvi cilj smo ostvarili jer je plan dobio potvrdu ministarstva, a nadam se da ćemo ostvariti i drugi cilj.

Građana Vranja vole vojsku i žive sa njom, što je takođe doprinelo da budemo među prvima u Srbiji
– naglasio je Milanović, zahvaljujući se na priznanju.
 
Svečanoj sednici Skupštine grada prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije, Policijske uprave, Eparhije vranjske, Gradskog veća, odbornici lokalnog parlamenta, direktori javnih preduzeća, ustanova i škola, kao i boračkih udruženja.

Nakon zvaničnog dela, upriličeno je fotografisanje nagrađenih sa gradskim rukovodstvom, nakon čega je u holu ispred sale druženje nastavljeno uz prigodan koktel.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: