Sedam miliona za popravke u školama

Lokalne vesti - Subota 25.07.2015 - 10:51

U mnogim osnovnim i srednjim školama Vranju najčešći radovi ovog leta su krečenje, instalacija i sanacija grejanja, kao i renoviranje sanitarnih čvorova.

Popravlja se i škola u Vlasu FOTO Zvanični sajt škole Popravlja se i škola u Vlasu FOTO Zvanični sajt škole

Po rečima Mirjane Savov, šefice Odseka za obrazovanje, kreči se u Tehničkoj školi i u O.Š. „Radoje Domanović“.

- U O.Š. „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji radimo sanaciju centralnog grejanja i sanitarnog čvora, kao i u školi u Vlasu.

U „Dositeju“ se radi na grejanju. U jednom broju škola postoji video nadzor, a trenutno ga postavljamo i na zgradi O.Š. „Branko Radičević“ - kaže Savov.

Ona dodaje da je planirano da se u pet škola uradi asfaltiranje terena, a vrednost tih radova je oko sedam miliona dinara.

Video nadzor košta između 300 i 400.000 dinara, dok se za krečenje izdvaja oko 40.000 po objektu, jer je praksa da se ne kreči cela škola, nego po nekoliko učionica svakog leta.

Sanacija grejanja u banjskoj školi košta oko 100.000 dinara, dok je za instalaciju grejanja u Vlasu izdvojeno 400.000 dinara.

Na teritoriji Grada Vranja ima 73 školska objekta, a u mnogima od njih se trenutno radi  na sanaciji objekata, koja bi trebalo da bude završena pre početka nove školske godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: