SIMPO ostao bez robne kuće u Beogradu!

Lokalne vesti - Nedelja 04.09.2016 - 12:26

Vranje - „Simpova“ robna kuća pored autobuske stanice u Beogradu, u ulici Hadži Nikole Živkovića 8, od aprila ove godine u vlasništvu je grada Beograda, prenose „Novosti“.

Simpova robna kuća postaje deo Simpova robna kuća postaje deo "Beograda na vodi" FOTO Tanjug, arhiva, b92

Kako "Novosti" saznaju, RK „Simpa“, jedan ood najreprezentativnijh objekata ove firme, preuzet je na osnovu dugovanja poreza na imovinu i Zakona o utvrđivanju javnog interesa.

Valja podsetiti da je Grad Vranje, suprotno od Beograda, konvertovao dugove „Simpa“ u akcije, u vrednosti od oko 3.000.0000.000 dinara.

Nezvanično, ovo zdanje kraj autobuske stanice neće se dugo zadržati u vlasništvu Beograda, jer je za prodajni prostor od 3.431 kvadrata i magacinski prostor od oko 800 kvadrata zaiteresovano preduzeće "Beograd na vodi".

- Ovaj poslovni prostor u centru prestonice grad je preuzeo na osnovu Zakona o utvrđivanju javnog interesa, po posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanje građevniske dozvole radi realizacije projekta "Beograd na vodi“ - navode iz kompanije "Simpo" ad. Vranje.

- Poslovni centar "Simpo Beograd" i RK "Simpo Beograd" u Ulici Hadži Nikole Živkovića br. 8 i ulici Hercegovačkoj broj 5, eksproprisani su rešenjem Sekretarijata za imovinske i pravne poslove Grada Beograda, koje je postalo pravosnažno 18. aprila ove godine - objašnjavaju u „Simpu“..

Međutim, iako postoji papir "crno na belo", Grad, odnosno Sekretarijat za imovinsko pravne poslove, iznosi kontradiktorne informacije.

- Grad Beograd nije vlasnik objekata u Ulici Hadži Nikole Živkovića 6, kao ni pomoćnih objekata u Ulici Hercegovačkoj 5 - posle više zahteva odgovaraju iz Sekretarijata.

I u preduzeću „Beograd na vodi“ nisu želeli da komentarišu navode da zgrada "Simpa", kao i druge državne nekretnine u ovom delu Savamale mogu da pređu u vlasništvo ove firme.

Ostaje da se vidi da li će poslovni prostor površine 3.431 kvadrata, biti porušen ili će se nekim arhitektonskim rešenjem naći u sastavu budućeg projekta.

Objekat u Hadži Nikole Živkovića 8, izgrađen je 1922. godine kao magacin francusko - srpske banke.

"Simpo" je taj poslovni prostor kupio 1981. godine, a u periodu od 1985. do 1987. godine zgrada je rekonstruisana, a urađena je i organizacija prostora.

Tada su dograđena još dva sprata, uz niz intervencija na samoj konstrukciji.

Postojeća robna kuća ima 3.431 kvadat, a magacin robne kuće i pomoćni objekti u Hercegovačkoj imaju 863 kvadrata.

"Simpu" pripada i parking prostor ispred zgrade površine od 218 kvadrata.
 

Novosti, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: