SIMPO se povlači iz centra Vranja

Lokalne vesti - Sreda 13.07.2016 - 11:08

U užem centru Vranja sve je manje lokala u kojima su se do skoro odvijali poslovi nekog preduzeća u sastavu “Simpa”.

Nekadašnja pekara SIMPA FOTO S. Tasić/OK Radio Nekadašnja pekara SIMPA FOTO S. Tasić/OK Radio

Sve je počelo kada je “Simpo” morao da, zbog isteka zakupa i političkih animoziteta sa lokalnom upravom napusti Haremluk, da bi nedugo zatim u samom centru Vranja prestao da radi i kafić te kompanije sa cvećarom.

Odnedavno više ne radi ni nekadašnja “Simpova” pekara u gornjem delu šetališta.

Nebojša Stojiljković, izvršni direktor za pravne i opšte poslove u “Simpu” pojašnjava da je objekat gde je bila cvećara  po osnovu restitucije vraćen vlasnicima, a da lokal u kome je bila pekara već poslednjih desetak godina nije bio u vlasništvu “Simpa” i da je prodat “Simpo luxu”.

- Ostale prostorije u centru Vranja, u zgradi preko puta Glavne pošte, i dalje koristimo, jer su tu kancelarije.

Imamo i nekoliko objekata koje pokušavamo da izdamo u zakup, ostali se uglavnom već koriste.

Ostalo je još nekih 500 kvadrata koje već neko vreme pokušavamo da izdamo. Jedan od takvih objekata je i u bloku Pošta - banka.
Reč je o lokalu u prizemlju zgrade gde je nekada bila samoposluga
- navodi Stojiljković.

Pored lokala manje kvadrature gde su bili ugostiteljski objekti, “Simpo” je u najužem centru Vranja imao mnogo veće lokale kao što  je onaj u prizemlju zgrade Lepa Brena, gde je nekada bio smešten “Simpo dekor”.

- Osim njega, lokal u gornjem delu šetališta gde su se nekada prodavali manji kućni aparati i elektromaterijal još uvek je u vlasništvu “Simpa”, ali je izdat u zakup.

Blizu njega, lokal gde je bila gvožđara vraćen je po osnovu restitucije nekadašnjim vlasnicima
- pojašnjava Stojiljković.

U Srbiji “Simpo” još  ima  objekte u vlasništvu u Bujanovcu, Vlasotincu, Kragujevcu, Beogradu, Užicu , Leskovcu, Pirotu, Kladovu i Jagodini, i koristi ih kao maloprodajne.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: