Sindikat traži zaštitu za SIMPO i JUMKO

Lokalne vesti - Petak 06.05.2016 - 09:40

Predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović je ocenio da je lek za tešku privrednu situaciju u Vranju privlačenje novih investicija, ali i zaštita nekadašnjih velikih preduzeća.

Orbović pred sednicu Veća SSSS u Vranju; Foto: D. Ristić Orbović pred sednicu Veća SSSS u Vranju; Foto: D. Ristić

On je predsedavao sednici Veća SSSS u Vranju, na kojoj se govorilo o situaciji u privredi i vanprivredi Pčinjskog okruga i koracima koje treba preduzeti da bi se stanje poboljšalo.

Orbović je konstatovao da u privredi i vanprivredi Pčinjskog okruga ima velikih problema, prvenstveno zbog toga što su nekada velika preduzeća u ovom delu Srbije ili ugašena ili kapacitetski smanjena u velikoj meri.

- I pored velikih napora da se dovedu veliki investitori, mislim da to još nije urađeno, bar u onoj meri u kojoj bi to Pčinjski okrug osetio.

Ono što je pozitivno je to što se izgradnjom auto-puta, odnosno kvalitetnije infrastrukture, stvara šansa da dođe do pomaka i do većih investicija
– rekao je Orbović za OK Radio.

On ističe da je stav Saveza samostalnih sindikata da su investicije ključ poboljšanja stanja u privredi, ali i vanprivredi.

- Ovom delu Srbije su pogotovo potrebne investicije, otvaranje fabrika i o tome razgovaramo sa premijerom Vučićem i Ministarstvom privrede.

Ali, pored novih fabrika, potrebna je i zaštita starih, poput Simpa i Jumka, da ta preduzeća imaju kapacitete.

Ja sam skoro bio tamo i uveren sam da te fabrike sa relativno malim investicijama mogu da se pokrenu i da im se ponovo vrate stari sjaj koje su imale ranijih godina
– ocenjuje Orbović.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: