ŠKOLSKA OLIMPIJADA: Vranje dom za hiljade učenika

Lokalne vesti - Subota 07.05.2016 - 17:40

U ponedeljak, 9. maja, u Vranju počinju jubilarne 10. Školske olimpijske igre, na kojima će se takmičiti nekoliko hiljada takmičara u 76 sportskih disciplina.

Učenice iz Srbije treće u Evropi FOTOFB strana Školski sport Srbije Učenice iz Srbije treće u Evropi FOTOFB strana Školski sport Srbije

Školska olimpijada se organizuje u okviru projekta ,,Sport u škole“ čiji je pokretač Savez za školski sport Srbije, a koji okuplja decu od 1. do 4. razreda osnovne škole i podstiče ih da se bave sportom.

Sportske igre učenika Srbije održavaju se svake četvrte godine i kao i prava Olimpijada, praćene su olimpijskim plamenom.

Zvanično otvaranje ove manifestacije u Vranju zakazano je za 10. maj, sa početkom u 20:00 časova, na Trgu Staniše Stošića.

Početak jubilarne Školske olimpijade označiće defile učesnika, koji će krenuti iz ulice 29. novembra, zatim će proći kroz ulicu Ive Lole Ribara i pešačkom zonom će doći do Trga Staniše Stošića.

Najbolji đaci-sportisti iz Vranja poneće olimpijski plamen, a najboljem među njima pripašće čast da zapali gorionik sa olimpijskim plamenom.

Ovaj program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Po rečima Miroslava Spasića, načelnika Sekreterijata za obrazovanje, sport i omladinu, nakon višemesečnih priprema, sve je spremno za početak ove manifestacije.

- Takmičenja u sportskim disciplinama će se odvijati u vranjskim školskim salama i otvorenim terenima, a koristiće se i velika i mala sala Sportske hale.

Takmičari će, po tradiciji, iz razloga bezbednosti i zbog dobrih uslova, biti smešteni u prostorijama kasarni Četvrte brigade Vojske Srbije
– kaže Spasić.

Grad Vranje je iz budžeta za potrebe Školske olimpijade, koja će trajati do 17. maja, izdvojio devet miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: