Skupština: RAZREŠENJA i IMENOVANJA

Lokalne vesti - Četvrtak 25.01.2018 - 11:44

Odbornici Skupštine grada Vranja su na 21. sednici verifikovali ostavke dva gradska većnika i razrešili dužnosti troje direktora javnih preduzeća, a na njihova mesta imenovali nove vršioce dužnosti.

Ozvaničenje nove koalicione saradnje FOTO: S. Tasić/OK Radio Ozvaničenje nove koalicione saradnje FOTO: S. Tasić/OK Radio

Nova razrešenja i imenovanja došla su kao rezultat primene lokalnog koalicionog sporazuma između SNS-a i SPS-a.

Skupština je verifikovala prestanak funkcije članova Gradskog veća Dejana Bajramovića i Gorana Kostića, koji su podneli ostavke, i na njihovo mesto izabrala Nebojšu Zupančića, za resor privreda, ekonomija i preduzetništvo i Dejana Ivanovića za resor nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije.

Takođe, na zasedanju Skupštine donete su  i odluke o razrešenju dosadašnjih direktora i imenovanju novih u Sportskoj hali, Turističkoj organizaciji grada Vranja i Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Za direktora Sportske hale imenovan je Boban Mladenović, diplomirani ekonomista, za direktora Turističke organizacije, Vesna Petrović, diplomirani ekonomista i za vršioca dužnosti direktora Centra za razvoj lokalnih usluga, Ivana Tasić, diplomirana pravnica.

Odbornici su jednoglasno doneli Odluku o izboru zamenika zaštitnika građana za oblast prava deteta, na koju je izabran Miodrag Cvetković, diplomirani pravnik.

Odbornici su usvojili izmene i dopune Odluke o usklađivanju poslovanja “Uprave Banje" sa Zakonom o javnim preduzećima, kao i Javnog komunalnog preduzeća ,"Komrad".

Utvrđen je i Predlog Odluke o realizaciji budžeta grada Vranja u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za ovu godinu i Predlog rešenja o sprovođenju postupka otuđenja ili davanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja u zakup.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: