Slatko, slađe, SKIJALIŠTE

Lokalne vesti - Sreda 29.03.2017 - 09:03

Vranje - Skijalište „Besna Kobila“ je za svoje potrebe, krajem 2014. i početkom 2015. godine nabavilo pakovanja šećera i meda za iznos od preko 200.000 dinara, što je, prema oceni upućenih, nelogično velika količina.

Šećer, med i sneg: Planinarski dom Skijališta na Besnoj Kobili FOTO OK Radio Šećer, med i sneg: Planinarski dom Skijališta na Besnoj Kobili FOTO OK Radio

Izvor OK Radija, dobro upućen u poslovanje Skijališta koje je odnedavno u likvidaciji, apostrofira dve konkretne nabavke.

Skijalište „Besna Kobila“, za vreme dok je ovim preduzećem direktovao Dejan Manić, šećer i med je nabavlјalo od preduzeća „SMS Pak“ koje je u vlasništvu supruge Dragana Popovića zvanog Pop, doskorašnjeg direktora Hotela „Vranje“.

- Skijalište je od preduzeća „SMS Pak“ 25. decembra 2014. godine, po osnovu dve fakture koje nose isti broj 296/14, nabavilo med i šećer u iznosima od 24.686,40, odnosno 64.470,00 dinara.

U februaru 2015. godine, takođe na osnovu dve fakture koje nose isti broj 032/15, nabavlјen je šećer i med u iznosima od 39.105,00 i 80.640,00 dinara.

Dakle, u roku od dva meseca, Skijalište je od preduzeća „SMS Pak“ nabavilo šećer i med u ukupnom iznosu od 208.901,40 dinara
– navodi naš izvor i to dokumentuje analitičkom karticom u koju je redakcija OK Radija imala uvid.

Ako se uzme u obzir da kilogram šećera u maloprodaji košta 80 dinara, dolazi se do računice da je za potrebe Skijališta nabavljeno 2.611 kg šećera, najmanje.

Sa druge strane, uzme li se da 1.000 komada kesica šećera, koje se u kafićima služe uz kafu, košta 800 dinara, dolazi se do podatka da je za potrošenih 208.901,40 dinara nabavljeno 261.127 kesica u kojima je upakovan šećer.

- Šta će Skijalištu ovolika količina šećera i meda? – pita se naš sagovornik.   

Daljom računicom, prema kojoj uz svaku šoljicu kafe idu, u proseku, tri kesice šećera, dolazi se do toga da uz ovu količinu šećera treba da se proda 87.042 šolјica kafe.

- Ako svaka šolјica košta recimo 50 dinara, Skijalište je trebalo da, samo od prodaje kafe, prihoduje oko četiri miliona dinara, odnosno oko 35.000 eura.

Izgleda da je ovakav posao sa šećerom u Vranju dobar biznis i da se to pozamašno isplati
– zaključuje sagovornik OK Radija.

Dejan Manić Manda za OK Radio navodi da ne može da se precizno seti nabavki o kojima je reč i podseća da od juna prošle godine nije direktor Skijališta.

- To jeste visoka suma za tu vrstu robe, ali analitička kartica nije sasvim pouzdan dokaz.

Treba videti kompletnu dokumentaciju i sve račune, pa onda donositi sud.

Čak i tako kako je navedeno, nema ništa što je protivno zakonu, jer se svaka takva nabavka vrši jednom godišnje, dakle u većim količinama
– kaže Manić i dodaje da je sva dokumentacija dostupna.

Inače, OK Radio je već pisao o poslovnom aranžmanu hotela „Vranje“, dok je na njegovom čelu bio Popović, sa firmom „SMS Pak“ čija je vlasnica Popovićeva supruga.

Početkom ove godine, na mesto v.d. direktora UP „Vranje“ imenovan je Dragan Jovanović Šukar, a protiv Popovića se vodi istraga zbog neuplaćivanja poreza.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: