SLAVČE: Novo slavlje prijatelja

Lokalne vesti - Subota 25.06.2016 - 12:18

Vranje – Tradicionalni međunarodni sabor „Slavče“ na srpsko-bugarskoj granici u opštini Bosilegrad održaće se u subotu 25. juna.

Sa ranijih sabora FOTO FB strana Bosilegrada Sa ranijih sabora FOTO FB strana Bosilegrada

Ova manifestacija ima tradiciju dužu od četrdeset godina i predstavlja susret i druženje meštana ovog kraja sa obe strane srpsko-bugarske granice.

Ljuben Gligorov iz Centra za kulturu Bosilegrad očekuje veliki broj posetilaca, dobro druženje i za OK Radio najavljuje program manifestacije.

- Sabor će se održati u terminu od 11 do 18 časova i očekujemo standardnu posetu.

Poslednjih godina „Slavče“ redovno posećuje od tri do šest hiljada ljudi
– kaže Gligorov.

Program koji organizuje ovdašnji Centar za kulturu je, u skladu sa aktuelnom situacijom, skromnijeg obima.

- Za razliku od prethodnih godina, kada smo bili u prilici da ugostimo značajne estradne umetnike kao što je Miroslav Ilić, ove godine će na saboru nastupiti samo lokalna kulturno-umetnička društva.


Kulturno-zabavni program će trajati tri sata, a pored društava iz Bugarske, sa naše strane će nastupiti KUD pri Centru za kulturu Bosilegrad i KUD Sportskog društva „Mladost“
– najavljuje Gligorov.

Organizator u Bugarskoj je tamošnja opština Trekljano.

Na svojim počecima, sabor je osmišljen kao prilika da se otvori granica i da ljudi iz Srbije i Bugarske mogu nesmetano da se viđaju i druže.

Kako je poslednjih godina granični režim liberalizovan, „Slavče“ je postao više kulturno-zabavna smotra naroda ovo kraja.

- Nakon pauze, koja je trajala od 1992. do 2004. godine, sabor je ponovo aktuelizovan zahvaljujući zalaganju predsednika opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva – kaže Ljuben Gligorov.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: