SLUČAJ UČITELJICA: Inspekcija poništila odluku škole

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.10.2017 - 14:07

Učiiteljica Marija Kostić vodiće učenike „Prvog jedan“ odeljenja OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju do daljnjeg, povrđeno je iz Prosvetne inspekcije.

Inspekcija ostavili učiteljicu na poslu. D.Ristić Inspekcija ostavili učiteljicu na poslu. D.Ristić

Nakon prigovora roditelja na odluku škole da raspiše konkurs i učiteljicu Kostić, koja je zaposlena na određeno vreme, zameni drugom učiteljicom, prosvetna inspekcija je poništila odluku škole.

Dejan Dušanović, prosvetni inspektor,  navodi da su OŠ „Svetozar Marković“ naložene i dve mere koje mora da sprovede.

- Učiteljica Kostić za sada ostaje na radnom mestu da radi sve do novog raspisivanja konkursa ili do zastupanja radnog mesta nastavnika  radzredne nastave upućivanjem na rad kod drugog poslodavca.

To znači da direktor škole mora da poništi konkurs i da izvrši izbor i prijem profesora razredne nastave na osnovu konkursa pod uslovom da se prethodno upućivanjem na rad kod pomenutog poslodavca nije mogao zasnovati radni odnos sa licem koje je evidentirano kao neraspoređeno
  - kaže Dušanović.

Roditelji učenika prvog razreda  izneli su prigovor inspekciji i obratili se javnosti  pre nedelju dana, protestujući zbog odluke da se njihovoj deci promeni učiteljica samo mesec dana nakon početka školske godine, tvrdeći da iza čitavog slučaja stoje politička potkusurivanja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: