SMENJEN MANDA, pa otišla i INSIGNIJA

Lokalne vesti - Utorak 17.01.2017 - 11:26

Gradska uprava u Vranju obnoviće svoj vozni park sa tri vozila koja joj je donirala Agencija za razvoj preduzetništva Pčinjskog okruga „VEEDA“, potvrđeno je OK Radiju.

Grad bogatiji za tri automobila FOTO OK Radio Grad bogatiji za tri automobila FOTO OK Radio

Radi se o vozilima „Opel Insignia“, „Lada Niva“ i „Ford Mondeo“, od kojih je „Lada“ u vlasništvu „VEEDE“, a ostala dva su nabavljena po projektu koji je finansirala švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC, kaže za OK Radio tim lider agencije, Goran Kostić.

- Vozila su stavljena na raspolaganje Gradu još 2013. godine, a sada će preći u njegovo vlasništvo.

Razmatramo mogućnost da prilikom realizacije naredne faze projekta Gradu ustupimo još neka vozila, ali to zavisi od odluke našeg švajcarskog partnera
– navodi Kostić.

Skupština „VEEDE“ donela je odluku o donaciji vozila na svojoj sednici krajem prošle sedmice i nju treba da potvrdi gradonačelnik.

To je prva sednica skupštine ove agencije, otkako joj predsedava gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Milenković je funkciju predsednika Skupštine „VEEDE“ preuzeo nakon odluke gradskog parlamenta, umesto Dejana Manića Mande, prvaka ovdašnje JS.

U ovdašnjoj javnosti duže vreme se spekulisalo o Manićevoj upotrebi rečene „Opel Insignie“, dok je bio na čelu Skupštine „VEEDE“.

Neki izvori tvrde da je on vozilo koristio u privatne svrhe, pa čak i u predizbornoj kampanji za lokalne izbore.

Manić je te navode demanovao, dok je potvrdio glasine da je vozilo koristio u privatne svrhe, uz ogradu da je funkciju obavljao volonterski, a da je gorivo i održavanje sam plaćao.

Prema nezvaničnim saznanjima, Manić je sa mesta predsednika Skupštine “VEEDE” smenjen nakon posete švajcarskog ambasadora Vranju, prilikom koje je diplomata izrazio nezadovoljstvo njegovim radom.

Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC je preko „VEEDE“ realizovala nekoliko projekata u unapređenju privatnog sektora u opštinama Pčinjskog okruga, vrednih nekoliko miliona franaka, sa akcentom na poljoprivredu.

Agencija „VEEDA“ je u većinskom vlasništvu grada Vranja, a osnovana je 2004. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: