Smetovi blokirali planinske puteve

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.03.2015 - 10:07

Vranje - Sneg koji je prethodnih dana padao, napravio je brojne probleme meštanima planinskih sela, a kritično je bilo i kod ski centra Besna Kobila.

Put ka Besnoj Kobili ponovo prohodan Put ka Besnoj Kobili ponovo prohodan

U nedelju se nekoliko vozila zaglavilo u snežnim nanosima ka skijalištu, a problema je bilo i sa autobusom koji je trebalo da vrati osmomartovsku turu žena iz Vranja.

Njihov polazak sa Besne Kobile bio je zakazan za podne, ali su sa planine krenule sa skoro četiri sata zakašnjenja, jer se autobus iz Krive Feje zaglavio na putu prema ovoj planini.

Buldožer nije uspeo da ga izvuče, pa je autobus dovukao tabač snega.

– Situacija je sada bolja, za razliku od petka kada smo zbog vetra imali nenormalne nanose. Ja sam se dva puta zaglavio i bukvalno od snega nisam mogao vrata da otvorim, pa su me izvlačili buldožerima.
 

Nije problem sneg, već vetar koji duva. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, tako da je put do Besne Kobile sada prohodan – kaže direktor Skijališta Besna Kobila Dejan Manić.

Da su buldožeri raščišćavali put od Krive Feje do Besne Kobile uverila se i ekipa OK Radija u nedelju popodne, ali je bilo očigledno da su zakazali oni koji održavaju lokalne puteve.

Naime, put od Korbevca do Nesvrte je očišćen, ali posle tog mesta do Krive Feje na putu je bilo dosta snega i leda.

Na jednom mestu viđen je parkiran kamion za zimsko održavanje, u čiju prikolicu je vozač tovario drva za loženje.

Kako se saznaje, put do Krive Feje je državnog reda i održava ga Preduzeće za puteve, a po nalogu Srbijaputeva.

U Preduzeću za puteve se u ponedeljak niko nije javljao.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: