Smrt u vozilu Hitne pomoći: Istraga pri kraju

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.02.2018 - 07:37

Istraga o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Goran Mitić (56) iz Donjeg Trebešunja kod Vranja, ispavši iz vozila Hitne pomoći na auto-putu u Grdeličkoj klisuri, ulazi u završnu fazu.

Saslušanje još jednog svedoka. Foto: D.Ristić/OK Radio Saslušanje još jednog svedoka. Foto: D.Ristić/OK Radio

Tokom ove nedelje bi trebalo da bude saslušan još jedan svedoka i da stignu rezultati obdukcije, nakon čega će biti odlučeno o podizanju optužnog predloga, kaže Ivan Mladenović, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vledičinom Hanu.

Goran Mitić je smrtno stradao pri povratku iz niškog Kliničkog centra za Vranje u vozilu Hitne pomoći, blizu sela Garinje kod Vladičinog Hana.

Za izazivanje nesreće je osumnjičen vozač saniteta koji je, prema raspoloživim informacijama, pokušao preticanje preko pune linije, a onda se, da bi izbegao sudar, vratio u svoju traku i udario u kamion.
 
Usled jakog udarca, Goran Mitić je ispao iz vozila na put, gde ga je pregazio kamion.
 
Vozaču sanitetskog vozila A.S. (39) je određen pritvor do 30 dana, a u nesreći je lakše povređena i medicinska sestra.

Goran Mitić koji je mesec i po dana pre nesreće doživeo modani udar, upućen je u Niš na dodatna ispitivanja.

Međutim, usled nepotpune dokumentacije, tog kobnog 5. januara je vraćen iz Kliničkog centra, priča njegov sin, Nemanja Mitić.

- Mi čekamo šta će preduzeti prvosudni organi, jer je vozač očigledno odgovoran za nesreću, ali ja verujem da ima još odgovornih.

Moj otac je otišao u Niš sa nepotpunom dokumentacijom, zbog čega tamo nisu hteli da ga prim
e - kaže Nemanja Mitić.

On navodi da se nada da će svi odgovorni da se suoče sa pravdom.

- Valjda u Ministarstvu zdravlja znaju koga primaju za lekare, vozače i drugo medicinsko osoblje.

Treba valjda i da se ti ljudi kontrolišu šta i kako rade.

Ovo je stvarno nečuven slučaj da pacijent strada pod ovakvim okolnostima i mi u svakom slučaju nećemo dozvoliti da prođe tek tako
– kaže Nemanja.

Inače, šef voznog parka u Zdravstvenom centru Vranje više nije na ovoj dužnosti, prema nekim informacijama, on je smenjen, dok je prema drugoj verziji, sam podneo ostavku.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: