SNS: Poslovanje ZC Vranje ZLOČIN PREMA GRAĐANIMA

Lokalne vesti - Petak 07.10.2016 - 13:30

Prema podacima kontrole nenamenskog trošenja sredstava od strane RFZO - Filijala Vranje, ovdašnji ZC je u poslednje tri godine nenamenski potrošio više od 340 miliona dinara, ukazao je GrO SNS, pozivajući se na zvanična dokumenta.

Izlazna kapija Bolnice: Za koga je otvorena? FOTO OK Radio Izlazna kapija Bolnice: Za koga je otvorena? FOTO OK Radio

SNS navodi, uz podsećanje da su to pare građana, da je samo u prvom tromesečju 2016. godine ZC je nenamenski potrošio 58 milina dinara što je i utvrđeno kontrolom RFZO - a.

- I pored ove finansijske dubioze u kome se ZC Vranje nalazi i činjenice da je ZC preko 150 dana u blokadi sa preko 30 miliona dinara, menadžment ZC nastavlja da urušava sistem zdravstvene zaštite u gradu.

Kao da i to nije dosta, pa su upravitelji ZC ovih dana primili u radni odnos preko 80 radnika na neodređeno vreme što će sigurno dovesti do totalnog kolapsa i finasijskog bankrota.

Ovakvim nedomaćinskim poslovanjem menadžmenta ZC sunovrat vranjskog zdravstva je izvestan, a zdravstveni bilten Vranjanaca će biti još gori, što i pokazuju zvanične statistike.

Očigledno da politika štednje koju promovišu premijer i Vlada i koja se sprovodi u svim segmentima društva ne važi za menadžment ZC u Vranju
- zaključuju naprednjaci u svom saopštenju.

Dalje se navodi da  Savet za zdravstvo GrO SNS-a u Vranju oštro osuđuje ovakvo neprofesionalno, bahato i rasipničko ponašanje menadžmenta ZC – a.

- Ovo što rade odgovorna lica u ZC je zločin ne samo prema građanima Vranja, već i prema budućim generacijama koji će godinama vraćati enormne dugove, i pritom imati kvalitet zdravstvene zaštite na nivou Ekvatorijalne Afrike.

Dozovite se pameti gospodo, građani Vranja nemaju rezervni grad gde bi se odselili i rezervni ZC gde bi se lečili
- kaže se u sopštenju SNS-a.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: