SNS: Zatekli smo 600 MILIONA DUGA!

Lokalne vesti - Četvrtak 23.06.2016 - 10:02

Nova vlast u Vranju, za sada sastavljena od SNS-a i SDS-a, naišla je na teške probleme u prvim danima vladavine, pre svega finansijske prirode.

Nova većina ima velike probleme već na startu FOTO vranje.org.rs Nova većina ima velike probleme već na startu FOTO vranje.org.rs

Prema tvrdnjama čelnika nove vladajuće koalicije, dugovi koje su zatekli pri preuzimanju vlasti prelaze 600 miliona dinara, ili oko pet miliona evra!
 
Novi gradonačelnik Slobodan Milenković kaže da stanje, „blago rečeno, nije nimalo ružičasto“.

- Ponaosob razgovaramo sa poveriocima, tražimo da ne aktiviraju menice, i taj posao ide solidno.

Reč je uvek o višemilionskim sumama, recimo povraćaj PDV je došao na 42 miliona, za „Novi dom“ smo morali da isplatimo 2,7 miliona po menici AIK banke i slično.

Ali, sva namenska sredstva biće sigurno isplaćena, korisnici po tom pitanju mogu da budu relaksirani
- kaže Milenković.
 
Ono što on nije želeo da kaže rekao je na Skupštini potpredsednik SNS-a i šef odborničke grupe te stranke Goran Nikolić.
 
On je naglasio da je nova vlast do sada našla dugove od oko 600 miliona dinara, a da svi vlasnici gradskih menica prete utuženjem ne bi li došli do svojih para.
 
- Dugovi prema dobavljačima su ogromni, a priča da nam je u kasi prilikom primopredaje ostavljeno 14 miliona nije tačna.
Na dan preuzimanja grada u kasi je bio minus jedan milion dinara
- rekao je Nikolić.

Začudo, dosadašnji čuvari kase, socijalisti, na Skupštini se nisu mnogo branili - Branimir Stojančić, recimo, ocenio je da se radi o tekućem pitanju, koje će se „svakodnevno javljati u tom obimu“.

Sličnog stava bio je i doskorašnji gradonačelnik Zoran Antić.

- Tako posluju lokalne samouprave. Država nam je nametnula obaveze a nije nam dala prava, pa je to rezultat.

Ništa nisam radio sam, bez saglasnosti gradskih finansijskih službi i iza svega što sam uradio stojim i materijalno i moralno
- rekao je Antić.

Kako će se stvari na ovom polju razvijati ostaje nejasno, jer se pokazuje da grad ima zaista milionska dugovanja, i to ona koja nikakve veze nemaju sa budžetom, kao što je recimo pitanje „Tuša“, ili drugih sudskih postupaka vezanih za eksproprijaciju ili slično.

U SNS-u, iako to javno ne žele da kažu, smatraju da će stanje bez direktne pomoći države, i to u višemilionskim iznosima, biti nemoguće sanirati.

Za sada, nova vlast isplatila je plate svim korisnicima budžeta, ostvarujući tako svoje obećanje da oni za koje postoje namenska sredstva ne treba da brinu za svoju egzistenciju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: