SOMOVIJADA: Pao KAPITALAC od 30 kila

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.08.2016 - 11:04

Vranje – Leskovačka ekipa u sastavu Igor, Vladan i Nenad Arsić, ukupni je pobednik pete po redu „Vlasinske somovijade“, koja je ovog vikenda održana na Vlasinskom jezeru, pored vidikovca „Hadži Zamfira“.

Pobednici na okupu FOTO OK Radio Pobednici na okupu FOTO OK Radio

Arsići su titulu pobednika osvojili nakon što su u Vlasinskom jezeru upecali soma teškog čak 30 kilograma.

Leskovčani su osvojili pobednički pehar u jakoj konkurenciji 30 ribolovačkih ekipa.

- Pobedu nisam očekivao, jer je u konkurenciji bilo čak 30 ekipa – rekao je Igor Arsić posle dodele pobedničkog pehara, istovremeno izrazivši zadovoljstvo organizacijom takmičenja.

Takmičarima iz Leskovca pripalo je i drugo mesto na ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji.

To je ekipa koju čine Slađan Đorđević sa Vojislavom i Ivanom Cekićem, koji su ulovili četiri soma ukupne težine 21 kg i 220 grama.  

Trećeplasirana ekipa na ovogodišnjoj „Vlasinskoj somovijadi“ je iz Niša u sastavu Nebojša i Vojislav Mihajlović i Novica Milenković, koji su ulovili soma od 4,5 kg.

- U ime organizatora, mogu da kažem da smo u potpunosti zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom, kako brojem takmičara, a bilo ih je 90 iz Srbije, Makedonije i Bugarske, tako i ukupnim ulovom od šest somova teških preko 60 kilograma – rekao je Novica Stanković, šef Službe Predela izuzetnih odlika (PIO) „Vlasina“.

Stanković je dodao i da je ove godine vreme bilo veoma naklonjeno takmičarima i da su oni, kao i drugi posetioci Vlasine, dva dana uživali u lepom vremenu i čarima Vlasinskog jezera.

Organizatori pete po redu „Somovijade“ na Vlasini su Klub sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero – Pastrmka“ i Direkcija za građevinsko zemljište i puteve iz Surdulice, uz finansijsku pomoć kompanije „Coca cola“.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: