Špagete prelivene sa 15.000 EVRA

Lokalne vesti - Sreda 04.10.2017 - 13:33

Vranje - Pre dva dana na graničnom prelazu Preševo, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja deviza, sakrivenih u pakovanju špageta, saopštila je prava carina.

Špagete vredne 15.000 evra FOTO: Uprava carina Špagete vredne 15.000 evra FOTO: Uprava carina

Carinici su u prtljagu jednog putnika, u pakovanju špageta pronašli 15.000 evra, dok je 12.000 bilo sakriveno u ručnoj torbici.    

Čest je slučaj pokušaja šverca deviza na graničnim prelazima, a krijumčari su vrlo maštoviti kada treba pronaći zgodno mesto za sakrivanje.

Carinski službenici su devize pronalazili u ženskom vešu, maramama, kesicama čipsa, vlažnih maramica, higijenskih uložaka i termosima s kafom.

- Uprkos brojnim apelima i vidno istaknutim obaveštenjima, nije redak slučaj da putnici ne prijavljuju velike sume deviza koje nose sa sobom, čime krše Zakon o deviznom poslovanju i Zakon o sprečavanju pranja novca i finasiranju terorizma.

Ukoliko se na izlazu iz zemlje otkrije da putnik novac nije prijavio na ulasku, te da nema odgovarajuću potvrdu kojom bi to mogao da potvrdi, novac mu se privremeno oduzima i slučaj se predaje u dalju nadležnost suda
– upozorava Uprava carina.


OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: