SPS: Manda na sud, a Negovan u političku penziju

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.12.2016 - 11:26

Na vanrednoj konferenciji za štampu SPS-a Vranje, predsednik GrO Zoran Antić je najavio da će zbog svojih neodgovornih izjava, pojedinci morati da snose ozbiljne konsekvence.

Antić i Stojančić jasni. Foto: D.Ristić/OK Radio Antić i Stojančić jasni. Foto: D.Ristić/OK Radio

Govoreći o medijskim istupima predsednika GrO JS Dejana Manića protiv socijalista, Antić se poslužio narodnom izrekom „Ko o čemu, vojnik o skraćenju...“

- Gospodin Manić je u novinama „Vranjskim“ izneo neverovatan broj broj nebuloza i neistina, a neke od njih će morati da dokazuje i na sudu.

On tvrdi da mi je predložio osnivanje revolving fonda za poljoprivrednike, koji bi taj novac vraćali prodajom proizvoda, a ja sam ga navodno pitao „A koliko je tu za mene?“.

To će gospodin Manić morati da objasni na sudu, jer će dobiti tužbu za povredu časti, a sav novac će ići za obnovu vranjskog ZC
– naveo je Antić.

On je rekao i da će Skupštini postaviti pisano odborničko pitanje da jedna komisija ispita poslovanje Agencije za ekonomski razvoj Pčinjskog okruga „Veeda“ od 2004. do 2014. godine, kada je na čelu UO bio Dejan Manić.

Prvi čovek vranjskih socijalista je rekao i da je potpuno neprihvatljivo da se partija blati u javnim nastupima.

To se odnosi na člana IO GO SPS-a Negovana Stankovića, koji stvari posmatra iz Beograda, a nije žitelj ovog grada, rekao je Antić.

- A propo teksta u kojem on priča kako nije zadovoljan rezultatima SPS-a u Vranju, nije mudro davati savete o nečemu u čemu on nije učestvovao ni jednog jedinog minuta.

Ko njega pita da li je zadovoljan ili nije? Gde je on bio sve vreme predizborne kampanje?


Zbog potpunog nanošenja štete interesima GrO SPS-a, tražiću da Negovan Stanković bude razrešen dužnosti člana IO GO partije i da se pitanje njegovog poverenja postavi na sednici Okružnog odbora – najavio je Antić.

Osvrnuvši se na ocene jednog od potpredsednika vranjskog SPS-a Nebojše Zupančića o stanju u partiji, Antić je naglasio da ako postoje određeni problemi, oni moraju da se rešavaju unutar partije.

Pojedinci moraju da shvate da je potpuno normalno da u politici budete i pozicija i opozicija i da ne može neko da bude u partiji samo zato što je ona u vlasti, rekao je Antić.

- O Zupančićevom iznošenju neistina, razgovaraćemo na sastancima i predložiću mere GrO SPS-a.

Ako se nekome ne sviđa da sedi sa nama i da poštuje partijsku disciplinu, može da podnese ostavku, a u suprotnom, neka sedi i sluša
– izneo je Antić.

On je demantovao da je Zupančić „ozbiljni finansijer stranke“.

- Partija Nebojši Zupančiću ne duguje ništa, niti on nešto duguje partiji.

On je u nekoliko navrata pomogao funkcionisanje partije, a ona mu je sve to vratila
– naglasio je Antić.

On je više puta rekao da je stanje u SPS-u redovno i da se za neki dan očekuje sastanak na kojem će se izneti paket mera za reorganizaciju partije i za funkcionisanje u opozicionim uslovima.

Najavio je i mnogo oštrije opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu, a dosadašnji „blaži stav“ prema vlasti je objasnio činjenicom da novih poteza nema, jer se vlast bavi uglavnom „razrešenjima i imenovanjima“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: