Stajić demantovao demanti

Lokalne vesti - Petak 26.09.2014 - 08:42

U demantu koji je menadžment ZC u Vranju uputio OK Radiju, a koji se odnosi na vest o naplati ulaza u bolnički krug taksistima, u negativnom kontekstu pomenut je i gradski većnik za zdravstvo Aleksandar Stajić.

Stajić Stajić

On je reagovao na tvrdnje rukovodstva ZC da „kontinuirano daje komentare i ocenjuje nivo stručnosti zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranje kao i organizacione sposobnosti menadžment  tima“.

U demantiju je napisano i da član GV „iako ni jedan dan radnog staža nema proveden u Zdravstvenom centru, rukovođen ciljevima sopstvene političke karijere, svojim proizvoljnim izjavama unosi zabunu u javnost“.

– Želim da podsetim gospodu iz „menadžerskog tima“ Zdravstvenog centra da među njima postoje lekari koji nikada u svojoj karijeri nisu uzeli stetoskop u ruke, a kamoli da rade ono što su specijalizirali, ako izuzmemo pisanje saopštenja za javnost.

To im za sada jedino dobro ide. Nikada i ničiju sposobnost u rukovodstvu ZC nisam ocenjivao, iako jesam itekako kompetentan da to radim, s obzirom da sam na istom akademskom nivou sa „kolegama iz tamošnjeg tima“.

Tvrdnje da su moje kritike na katastrofalno stanje u vranjskom zdravstvu rukovođene ciljevima sopstvene političke karijere ne želim da komentarišem, jer dolaze od ljudi koji su odavno završili svoju političku karijeru – kaže većnik Aleksandar Stajić.

On dodaje da će i dalje pratiti rad Zdravstvenog centra i ukazivati na propuste, ma koliko se to nekome sviđalo ili ne.

– S obzirom da mi je ukazano poverenje građana, dužan sam da brinem o zdravstvenoj zaštiti stanovništva.

Ma koliko se moje izjave nekome dopadale ili ne, budite sigurni da ću nastaviti sa kritikama i ukazivanjima na sve propuste u funkcionisanju ovdašnje zdravstvene zaštite, a ima ih dosta.

Ne zanima me ničija politička pripadnost, jer ja, za razliku od nekih, svoje političke komplekse ne lečim preko rukovodeće funkcije u Zdravstvenom centru.

I da, bez ideje da se ikome pravdam, a posebno ne onima koji to ne zaslužuju, želim da kažem da sam ja doktor stomatologije i da u struci radim dugi niz godina.

Hvala Bogu, te nisam primoran da budem sastavni deo „stručnjaka“ u Zdravstvenom centru.

U konkretnom slučaju o naplati ulaza u bolnički krug, samo sam kao gradski većnik reagovao na informaciju koju sam lično od nekoliko taksista dobio da će i oni početi da plaćaju ulaz u krug ZC, a sve u cilju zaštite prava građana i pacijenata.

Ubuduće nemam nameru da odgovaram ni na kakve besmislene napade iz menadžmentske kuhinje ZC, jer mi kućno vaspitanje i ljudsko dostojanstvo ne dozvoljavaju više takav oblik komunikacije.

Nastaviću da radim svoj posao kao i do sada, a da li to dobro radim ili ne, rećiće jedine kompetentne sudije, a to su građani – kaže na kraju Stajić.

Inače, Zdravstveni centar demantovao je vest objavljenu na OK Radiju pod naslovom „Zdravstveni centar, zabranjeni grad“ u kojoj se kaže da je rukovodstvo centra donelo odluku da od četvrtka i taksisti plaćaju ulaz u bolnički krug u iznosu od 100 dinara, koliko plaćaju i pacijenti.

Kako je saopštio menadžment ZC, niko takvu odluku nije donosio, niti je nekom od taksista ulaz naplaćen.

Podsetimo da je OK Radiju informacija o tome potvrđena iz nekoliko relevantnih izvora, a sagovornik u tekstu bio je i direktor taksi udruženja iz Vranja koji je najavio i eventualne proteste zbog odluke za koju su svi taksi prevoznici saznali.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: