STIŽE STRUČNA PRAKSA: Vranje izdvojilo 56 miliona za zapošljavanje

Lokalne vesti - Utorak 13.01.2015 - 09:15

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić potpisao je Sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje o realizaciji mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Da se posao više ne traži po novinama Da se posao više ne traži po novinama

Prema rečima člana Gradskog veća Perice Jankovića, ove mere će biti implementirane sukcesivno, tokom godine, a prva od njih je realizacija Programa Stručne prakse.

- Ovaj Program predviđa angažovanje 120 lica sa evidencije NSZ i ovde će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 27,8 miliona dinara.

Za obuke 100 lica na zahtev poslodavaca biće odobreno dva miliona, a za 50 subvencija za zapošljavanje osam miliona dinara. Grad će podržati i subvencije za 60 novootvorenih radnih mesta iznosom od šest miliona dinara - rekao je Janković.

Ovaj gradski većnik za oslove privrede dodao je da će, uključujući i naknade za pripravnike iz prethodne godine, za mere Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grad opredeliti blizu 56 miliona dinara.

Janković ističe da će konkurs za poslodavce u okviru programa Stručne prakse biti raspisan do kraja ove ili tokom sledeće nedelje.

- Poslodavci šalju svoje zahteve, odnosno potrebe Gradu, a potom će odgovarajući obrazovni profili biti angažovani u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u Vranju - istakao je Janković.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: