STOPA preuzeo vranjsku 4. BRIGADU (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 13.01.2017 - 13:19

U kasarni „ Prvi Pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju održana je svečanost na kojoj je general Zoran Lubora predao dužnost komandanta 4. brigade Vojske Srbije pukovniku Slobodanu Stopi.

Primopredaja dužnosti u 4. brigadi FOTO D. Ristić/OK Radio Primopredaja dužnosti u 4. brigadi FOTO D. Ristić/OK Radio

Svečanost je otpočela defileom jedinica vranjske brigade, a zatim se okupljenima obratio komandant Kopnene vojske Srbije, general Milosav Simović.

On je u uvodnoj reči istakao da se ovom prilikom u penziju ispraća general Lubura koji je časno i savesno vodio 4. brigadu.

- Brigadni general Zoran Lubura je častan komandant i pošten čovek, čovek koji je voleo 4. brigadu i grad Vranje.


U ime svih vas, želim mu dobro zdravlje, da se odmori i da ga prati sreća, kao i da ispuni sve svoje želje – rekao je general Simović.

Brigadni general Zoran Lubura je rekao da mu je bila velika čast da bude na čelu stroja 4. brigade.

- Ovu brigadu krasi visok moral, stručnost, profesionalizam i jedinstvo.

Septembra daleke 1976. godine sam obukao uniformu i 23 godine sam bio u, ponosno kažem, svom Vranju.

Ponosan sam na rezultate koje smo zajedničkim snagama ostvarili u prethodne četiri godine
– rekao je Lubura.

Novopostavljeni komandant 4. brigade, pukovnik Slobodan Stopa je istakao da mu je izuzetna čast, ali i velika obaveza biti komandant ove jedinice.

- Prethodni komandanti, generali Simović i Lubura postavili su visoke standarde u izgradnji operativnih sposobnosti brigade, ali takođe i u saradnji sa civilnim strukturama i stanovništvom.

Na meni je da opravdam poverenje koje mi je ukazano i nastavim istim putem kojim su krenuli moji prethodnici i da zajedno čuvamo i jačamo ugled naše otadžbine i časne vojne profesije
– rekao je novi komandant.

Svečanost je završena ispraćajem vojne zastave, a nakon toga je u vojničkom restoranu priređen koktel za zvanice.

Svečanoj primopredaji dužnosti su prisustvovali načelnici Centra Ministarstava odbrane u Vranju i Odeljenja Vojno bezbednosne agencije i Vojno obaveštajne agencije u Vranju, gradonačelnik Slobodan Milenković, episkop vranjski Pahomije i načelnik PU Vranje Igor Živković.
 

    

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: