Štrajk upozorenja u vranjskim sudovima

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.01.2016 - 09:47

Zaposleni u Višem i Osnovnom sudu u Vranju najavili su za ponedeljak štrajk upozorenja, koji će početi tačno u podne, potvrđeno je u ovim institucijama.

Viši sud - višak četiri radnika FOTO OK RADIO Viši sud - višak četiri radnika FOTO OK RADIO

Štrajk upozorenja u pravosuđu najavio je Sindikat pravosuđa Srbije, a razlog su otpuštanja zaposlenih na određeno vreme, koje je predložila Vlada Srbije.

Po rečima Nenada Đelića, predsednika Sindikata Višeg suda u Vranju, razlog štrajka je odluka Vlade o smanjenju broja zaposlenih u pravosuđu, kao i aktuelne plate i zarade zaposlenih u pravosuđu.

- U Višem sudu u Vranju je prema najavama iz Vlade višak četvoro zaposlenih.
 
Zbog ovoga ćemo u ponedeljak održati štrajk upozorenja, kojj nije planiran i za naredne dane
- kaže Đelić.

Iako je sindikat najavio štrajk upozorenja i u tužilaštvima u Srbiji, u Višem i Osnovnom tužilaštvu u Vranju neće obustavljati rad, potvrdila je Leposava Jovčić, portparol Višeg tužilaštva.

- Mi smo dobili obaveštenje o generalnom štrajku, ali ne možemo da ga podržimo jer sa malim brojem zaposlenih, nismo u mogućnosti da obezbedimo minimum procesa rada koji predviđa zakon - kaže Jovčićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: