SUMNJIVA SMRT: Porodila se, pa iskrvarila

Lokalne vesti - Utorak 01.03.2016 - 11:06

Vranje - Olivera Ljubisavljević (28) iz Vladičinog Hana preminula je u petak tokom operacije u KC Niš, nakon što se istog dana porodila u Surdulici.

Ljubisavljevićeva rodila zdravog dečaka. Foto:S.Tasić Ljubisavljevićeva rodila zdravog dečaka. Foto:S.Tasić

Ove informacije potvrdio je i Dragan Kitanović, direktor ZC u Surdulici.

- Porođaj je bio 26. februara u petak, u 5:25. Već oko 10 sati, pacijentkinja je u pratnji ginekologa, anesteziologa i cele ekipe transportovana za Niš.

Dolazak je najavljen. Prihvaćena je u niškoj klinici, i tokom operativnog postupka je preminula. Šta je uzrok smrti, pokazaće rezultati obdukcije.

Nemam informacije još uvek. Morala je da bude urađena obdukcija, po zakonu, za svaku sumnjivu smrt,  koja je nastupila nakon 48 sati od prijema pacijenta
- navodi Kitanović.

On dodaje da je u toku  stručni nadzor u ZC Surdulica  da bi se utvrdile okolnosti o uzrocima smrti Olivere Ljubisavljević.

-Tu su kod mene ginekolozi, kardiolozi, anesteziolozi i ostali članovi ekipe, utvrđujemo šta se desilo. Ona nije preminula kod nas, tako da će tačne uzroke smrti dati rezultati obdukcije - kaže doktor Kitanović.

On pojašnjava da je Ljubisavljevićeva rodila zdravog dečaka, koga će u utorak sa Odeljenja neonatologije preuzeti otac.

Ljubisavljevićeva je u nedelju sahranjena na groblju u Vladičinom Hanu.

Dragiša Stanković, otac preminule Olivere Ljubisavljević, kroz suze jedva progovara da ne može da se pomiri sa sudbinom koja je snašla ovu porodicu.

- Da mi dete umre u 21. veku na porođaju. Poslali smo je zdravu. Ovo je katastrofa.


Izedoše mi dete. Tužićemo odgovorne. Neću da se smirim dok neko ne odgovara za ovo. Sve ću da prodam, samo da se kazne odgovorni - priča Stanković.

Pokoljna Olivera Ljubisavljević ima još jednog starijeg dečaka, koji ide u prvi razred.

Kako se pričalo na sahrani, Ljubisavljevićevoj je i prvi porođaj bio rizičan i težak. Tražila je carski rez i za ovaj porođaj, ali lekari, navodno, nisu želeli da joj usliše molbu.

Kako kažu u krugovima bliskim porodici, Ljubisavljevićeva se porodila na kraju prirodnim putem i iskrvarila, jer lekari nisu uspeli da joj pomognu, nego su je poslali za Niš, gde  je tokom operacije i preminula.
 
S.Tasić


 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: