Sve spremno, čeka se sneg

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.12.2012 - 11:58

Sve je spremno za početak skijališne sezone na Besnoj Kobili, saopštili su nadležni.

Ovako je bilo lani Ovako je bilo lani
U javnom preduzeću „Skijalište Besna Kobila“ kažu da ovogodišnja sezona i zvanično počinje 15. decembra. 
 
S obzirom da se sneg na planinama očekuje narednih dana, u tom preduzeću očekuju prve turiste i pre otvaranja sezone. 
 
– Imamo dve ski staze od po 480 i 250 metara, a od ove godine ljubiteljima skijanja na raspolaganju je još jedna staza u dužini od 1300 metara. Pored toga nudimo ski lift kapaciteta 500 skijaša na sat, ali i jednu stazu osposobljenu za noćno skijanje. 
 
Novina ove godine je početak rada i škole skijanja za sve zainteresovane – kaže Dejan Manić, direktor „Skijališta Besna Kobila“. 
 
S obzirom da je reč o netaknutoj prirodi, skijaši mogu da koriste i brojne strmine sa izvrsnim uslovima za ekstreman sport. 
 
Smeštajni kapacitet Planinarskog doma je 58 ležajeva, a iznajmljivanje dvokrevetnih i višekrevetnih soba je od 1.000 do 2.000 dinara. Doplata za pun pansion je 800 dinara po osobi. 
 
Iz skijališta najavljuju i veliku ski trku koja će se devetog i 10. februara održavati na Besnoj Kobili. Ukupno će biti organizovano sedam trka u okviru Alpskog kupa Srbije i Međunarodne skijaške federacije na Crnom vrhu, Kraljevici, Staroj planini i Besnoj Kobili u organizaciji Skijaškog kluba „Niš“. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: