Sve spremno za PLATINASTOG VUKA

Lokalne vesti - Petak 28.04.2017 - 07:46

U Vranju je realizovana završna planska konferencija za međunarodnu vežbu „Platinasti vuk 17“, kojom je rukovodio načelnik štaba komande Četvrte brigade Kopnene vojske, pukovnik Slađan Stamenković, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Vojska spremna za nove zadatke FOTO OK Radio Vojska spremna za nove zadatke FOTO OK Radio

Konferencija predstavlja završni deo procesa planiranja vežbe „Platinasti vuk 17“, u toku kog je definisan plan izvođenja vežbe, i drugi detalji bitni za realizaciju vežbe.

Na vežbi „Platinasti vuk 17“, koja će biti realizovana od 12. do 23. juna ove godine na bazi „Jug“, jedinice će se uvežbavati u upotrebi nesmrtonosnog oružja, procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u multinacionalnom okruženju.

Jedan od ciljeva vežbe je i razmena iskustava jedinica u dosadašnjem angažovanju u mirovnim operacijama.

Planirano je učešće oko 450 vojnika iz devet zemalja, a upravljanje i rukovođenje vežbom realizovaće rukovodstvo vežbe sastavljeno od predstavnika partnerskih zemalja učesnica vežbe.

Osim pripadnika Kopnene vojske, na konferenciji su učestvovali i predstavnici oružanih snaga BiH, Bugarske, Makedonije, Mađarske, SAD, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore.

Komandant Centra za obuku jedinica za multinacionale operacije, potpukovnik Branislav Stevanović, upoznao je učesnike konferencije sa mogućnostima ovog centra za podršku i realizaciju ove i sličnih aktivnosti, a prikazani su im i simulatori za obuku koje centar poseduje.

Predstavljanju kapaciteta centra, prisustvovao je i izaslanik odbrane Japana, pukovnik Jošimasa Taki.

U toku konferencije izvršeno je izviđanje poligona „Borovac“, gde će jedinice boraviti u logorskim uslovima i rešavati zadatke  pripremljene i postavljene od strane rukovodstva vežbe, kao i izviđanje poligona „Međa“, gde su se učesnici upoznali sa uslovima i načinom izvršenja gađanja koje će biti realizovano u prvoj fazi izvođenja vežbe.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: