Svečano otvaranje BIJENALA, nagrada NIKOLIĆU

Lokalne vesti - Sreda 27.12.2017 - 12:20

U Galeriji Narodnog muzeja u sredu u 19 časova, svečano će biti otvoreno 6. Bijenale umetnika Vranja, na kojem će biti dodeljena nagradaslikaru Nebojši Nikoliću.

Nikolić (prvi levo) u društvu nagrađenih na prethodnom Bijenalu FOTO: OK Radio Nikolić (prvi levo) u društvu nagrađenih na prethodnom Bijenalu FOTO: OK Radio

Konkurs za Bijenale likovnih umetnika raspisao je Narodni muzej u Vranju, 14. oktobra.


Tročlani žiri u sastavu: Jerko Denegri istoričar umetnosti, Irina Subotić istoričarka umetnosti i Đorđe Arnaut vajar, od 99 umetničkih dela odabrao je 37 dela 29 umetnika.

Žiri je i jednoglasno dodelio nagradu Bijenala u novčanom iznosu od 30.000 dinara vranjskom slikaru Nebojši Nikoliću, potvrdila je kustoskinja Galerije, Mirjana Jovanović.

- U pitanju je triptih, ulje na platnu impozantnih dimenzija, 2x3 metra.

Plan je da sa izložbom radova sa Bijenala gostujemo u nekoj od galerija u drugim gradovima Srbije
– rekla je Jovanovićeva.

Inače, Nikolić je dobitnik druge nagrade na prethodnom Bijenalu vranjskih umetnika 2016. godine, kada su zbog kvaliteta radova, po prvi put, osim prve, dodeljene i dve druge nagrade.

Realizaciju programa 6. Bijenala umetnika Vranja podržali su Grad Vranje i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: