SVETOSAVSKA: Nagrade za recitatore i likovne stvaraoce

Lokalne vesti - Četvrtak 25.01.2018 - 09:14

U okviru “Svetosavske nedelje” predsednik Skupštine grada Dejan Tričković uručio je nagrade najboljim recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova i najboljoj ekipi kviza “Svetosavlje”.

Svečanost u Domu vojske. Foto: vranje.org.rs Svečanost u Domu vojske. Foto: vranje.org.rs

Prvo mesto za likovne radove  u kategoriji predškolaca pripalo je Nikolini Stojanović iz vrtića “Boško Buha”, u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda,  Dušanu Rajkoviću iz OŠ “Radoje Domanović”.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda Milici Miljković iz OŠ “Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje  i  u kategoriji srednjih škola Andrijani Jovanović iz Ekonomsko - trgovinske škole.

Za najbolji literarni rad, prva nagrada u kategoriji učenika od petog do osmog razreda pripala je Minji Stanković iz OŠ “Vuk Karadžić” , a u kategoriji srednjih škola Emiliji Ničić iz Ekonomsko - trgovinske škole.

Nagrade za  najbolje recitatore osvojili su Mila Mitić iz OŠ “Branko Radičević”, Bogdan Stefanović iz OŠ “Svetozar Marković” i Leontina Trajković učenica Hemijsko - tehnološke škole.

Na ovogodišnjem  kvizu osnovnih škola “Svetosavlje i pravoslavlje”  pobedila je OŠ “Bora Stanković” iz Tibužda.

Takođe, na svečanosti je održana i promocija  lista učenika osnovnih škola “Srećni dani”.  


Nastupio je i hor  OŠ “Vuk Karadžić” iz Vranja.

Predsednik Tričković je  učenicima rekao da su proteklih dana pokazali veliki trud, rad i kreativnost, te da uspesi nisu izostali.

- Nemojte nikada da odustajete od svog talenta, nastojte da ga negujete i razvijate.

Ključ uspeha nije samo u daru, već u stalnom obrazovanju i učenju i zato nastavite da vredno učite i radite
- poručio je Tričković.

U okviru “Svetosavske nedelje” u Galeriji  Narodnog univerziteta otvorene su izložba likovnih radova učenika i izložba ikona polaznika Likovne radionice Narodnog univerziteta i učenika osnovnih i srednjih škola.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: