Talentovani Vranjanac ODUŠEVIO na koncertu u Atini (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 04.08.2017 - 09:31

Trubač Perica Kamberović, učenik Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja, izveo je solo improvizaciju na velikom koncertu u Atini i, prema svedočenju prisutnih, oduševio preko 4.000 gledalaca u drevnom grčkom amfiteatru.

Perica Kamberović solira pred 4.000 oduševljenih posetilaca FOTO: Music Art Project Perica Kamberović solira pred 4.000 oduševljenih posetilaca FOTO: Music Art Project

Koncert je održan u okviru „Helenskog festivala“ na kojem je nastupilo 400 mladih muzičara iz 27 evropskih zemalja.

Ovaj zajednički nastup najtalentovanijih mladih muzičara Evrope je bio kruna dvanaestodnevnog kampa u okviru programa „El Sistema“, koji se sprovodi i u vranjskoj muzičkoj školi.

- Naš koncert je završen, ali među toliko mnogo utisaka, delimo sa vama improvizaciju i solo naseg divnog Gerardo Estrada Martíneza, a onda i našeg fantastičnog Perice Kamberovića.

Svirati sa 400 vršnjaka pred 4000 ljudi - veličanstveno!!!
– pohvalili su mladog Vranjanca iz “Music Art Projecta”.


- Snaga i umetnička energija, sakupljana tokom više nedelja intezivnog rada na kampu, kroz tako dirljiv koncert podeli sa publikom i obuhvati svakog slušaoca u jednom od najlepših pozorišnih scena na otvorenom na svetu.

Ponosni smo na rezultate dečaka i devojčica iz Paraćina, Jagodine i Vranja, njihove profesore i tim koji je budnim okom pratio njihov boravak i rad
– stoji na zvaničnom Fejsbuk profilu “Music Art Projecta”, koji sprovodi projekat “El Sistema” u Srbiji.

Pored trubača Perice Kamberovića, na koncertu je nastupilo još troje muzičara iz Vranja: Magdalena Jovanović na flauti, trubač Dobri Mamutović i klarinetista Silistar Demirović.
 
Njih je u Grčkoj pratio i profesor trube u vranjskoj Muzičkoj školi, Vladica Vasić.

Pored četvoro Vranjanaca, boje Srbije na ovom jedinstvenom koncertu u grčkoj prestonici, boje Srbije su branili i mladi muzičari iz Jagodine i Paraćina.

Koncert je održan u drevnom “Herod Atikus Odeonu” pod otvorenim nebom, izgrađenom 161. godine Nove ere, koji se nalazi u kompleksu čuvenog atinskog Akropolja.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: