Tomić peti POMOĆNIK GRADONAČELNIKA

Lokalne vesti - Utorak 03.10.2017 - 12:24

Aleksandar Tomić (JS) imenovan je za pomoćnika gradonačelnika Vranja za oblast rudarstvo, šumarstvo, vodoprivreda, elementarne nepogode i vanredne situacije, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Aleksandar Tomić FOTO: vranje.org.rs Aleksandar Tomić FOTO: vranje.org.rs

Ovim je ispunjen maksimalan broj pomoćnika koji gradonačelnik Vranja može da ima.

Tomićevo imenovanje dolazi šest meseci nakon što je sa te funkcije smenjen njegov stranački kolega Aleksandar Stojković, koji je isključen iz Gradskog odbora JS zbog nepoštovanja stranačke discipline.

U skladu sa koalicionim sporazumom, jedno od pet funkcija pomoćnika gradonačelnika pripada Jedinstvenoj Srbiji, a nakon Stojkovićeve smene u javnosti se spekulisalo da je ova stranka tražila da upražnjeno mesto pripadne Dragani Nakić.

Gradonačelnik Slobodan Milenković se nije složio sa tim predlogom, sa obrazloženjem da je glavna prepreka sumnja u umešanost Nakićeve u kupovinu glasova na izborima 2016. godine.

Novi pomoćnik gradonačelnika Vranja Aleksandar Tomić, inače rođeni brat Dragane Nakić, rođen je 23.11.1987. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Prema zvaničnoj biografiji, diplomirao je na Filozofskom Fakultetu Univerziteta u Nišu na departmanu za sociologiju.

Svoju Master tezu „Analiza elemenata infotejment-a u glavnim informativnim emisijama na RTS i TV Pink“ odbranio je iz predmeta Sociologija medijske produkcije i medijske recepcije.

Ubrzo nakon osnovnih diplomskih studija, karijeru je započeo u Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju 2011. godine.

Od 2014. godine zaposlen je u Centru za socijani rad u Vranju, gde je obavljao poslove planiranja i razvoja socijalnih usluga pri Kancelariji za planiranje i razvoj.

Učestvovao je u izradi lokalnih strateških dokumenata u oblasti socijalne zaštite.

Tokom svog rada u ustanovi socijalne zaštite bio je i član Mobilnog tima za inluziju Roma u Vranju u okviru projekta OEBS-a „Ovde smo zajedno“ kao predstavnik Centra za socijalni rad.

Svoju radnu karijeru nastavio je u privredi u kompaniji “Teklas” u Vladičinom Hanu, gde je obavljao poslove referenta za ljudske resurse pri kadrovskoj službi.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: