Tomić: Simpo je moj zavet

Lokalne vesti - Petak 18.07.2014 - 07:48

Vranje - Postoje dve koncepcije budućnosti "Simpa", jedna koju ja zastupam i ona druga koja se krije od radnika "Simpa", a to je da se "Simpo" rasparča i rasproda budzašto, deo po deo, kaže za “Vranjske” Dragan Tomić, predsednik kompanije.

Simpo-Dragan Tomic Simpo-Dragan Tomic

On kaže da tu drugu koncepciju njegovi kritičari i oponenti kriju od javnosti, posebno od građana Vranja i radnika “Simpa”.

Tomić objašnjava da zato sada sa takvima bije bitku jer mu, navodno, spočitavaju kako on unuštava kompaniju da bi je potom “neki Rus kupio dudzašto”.

U nastavku autorskog teksta on odgovara na pitanje koje je sam sebi postavio: da li u ekonomskom slomu “Simpa” ima njegove krivice?

- Naravno. Nema toga ko radi, a ne čini greške. Ja sam spreman da se suočim sa njima, ali nikada neću i ne mogu da dozvolim da se breme odgovornosti svali samo na moja leđa – konstatuje Tomić.

U nastavku Tomić  kaže da je takvih zlonamernih pokušaja bilo i u Vranju i u njegovom okruženju.

On kaže da i danas ima onih koji ga tapšu po ramenima, a iza njegovih leđa govore svašta pokušavajući tako da sakriju sopstvenu nesposobnost i svoje neznanje.

-Ja imam jasnu viziju "Simpa".

Bez uspešne privatizacije, koja podrazumeva dolazak strateškog partnera, spremnog i sposobnog da obezbedi dodatni kapital za finansijsku konsolidaciju i tehničku modernizaciju, nije moguć dalji opstanak “Simpa” – kaže Tomić.

On na kraju poziva svoje kritičare da skupe hrabrost i umesto što ga opanjkavaju po raznim stranačkim kuloarima, izađu i javno kažu kako oni vide budućnost "Simpa".

-Ako je njihov koncept garancija da će "Simpo" opstati i nastaviti da hrani pola Vranja i dobar deo juga Srbije, ja sam spreman da se povučem i prepustim im kormilo.

Nisam, na žalost, do sada tako nešto čuo ni od svojih saradnika ni od političara sa juga Srbije – konstatuje Dragan Tomić, predsednik kompanije “simpo” u autorskom tekstu za novine “Vrnjske”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: