TONČEV potpredsednik SPS, nova partija na ledu

Lokalne vesti - Utorak 18.07.2017 - 12:57

Vranje – Narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev izabran je u ponedeljak za podpredsednika SPS-a na svečanoj sednici povodom 27 godina od osnivanja ove partije, održanoj u Aleksincu.

Novica Tončev: Nikad se ne zna FOTO: OK Radio Novica Tončev: Nikad se ne zna FOTO: OK Radio

Tončev je, kao i ostali potpredsednici, izabran glasovima članova Glavnog odbora, a na predlog predsednika partije Ivice Dačića.

Tončev je nakon svečanosti otišao na kraći odmor, a nakon toga će u razgovoru sa Dačićem biti precizirano šta će biti njegova zaduženja kao novog potpredsednika partije.

U javnosti se spekulisalo da je Novica Tončev duže vreme nezadovoljan što nije izabran na potpredsedničku funkciju, te da razmišlja o napuštanju tabora socijalista, što je stvaralo napetosti unutar partije.

Na pitanje da li njegovo imenovanje za potpredsednika SPS-a znači da više ne razmišlja o osnivanju nove partije, što je kao mogućnost nedavno najavio u razgovoru za OK Radio, Tončev odgovara da se „nikad ne zna“.

- Projekat osnivanja nove partije uvek važi, ja sam mlad čovek i nikad se ne zna šta donosi budućnost.

Ali o tome nećemo sada da govorimo
– kaže Tončev i dodaje da je poziciju potpredsednika SPS-a čekao dve godine.

Za napredovanje u politici, funkcionera kvalifikuju rezultati, što se najbolje vidi po broju glasova na izborima, navodi on.

- Ja sam na prošlim lokalnim izborima imao 76 odsto glasova, a nakon toga 60 odsto.

Na predsedničkim izborima, zajednički kandidat naše koalicije Aleksandar Vučića je u Surdulici osvojio oko 76 odsto glasova, iako je SNS na lokalu u opoziciji.

To znači da je moje biračko telo lojalno i da glasa za onog kandidata koga mi podržimo
– ocenjuje Novica Tončev.

Za nove potpredsednike Socijalističke partije Srbije na svečanosti u Aleksincu izabrani su Novica Tončev i Dušan Bajatović.
 
Pored njih dvojice, potpredsednici su i Branko Ružić, Aleksandar Antić, Predrag Marković i Žarko Obradović, dok je Slavica Đukić Dejanović zamenica predsednika SPS Ivice Dačića.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: