TONČEV preuzeo NAIS

Lokalne vesti - Subota 30.07.2016 - 11:33

Vranje - Konzorcijum koji predvodi surdulička firma “Trgogradnja” dvadeset dana nakon što je kupila hotel “Nais” na auto-putu Beograd – Niš najavljuje velika ulaganja o ovaj nekada reprezentativni objekat, objavio je magazin “Sana”.

Ivica Toončev spreman za ulaganja u Nais FOTO OK Radio Ivica Toončev spreman za ulaganja u Nais FOTO OK Radio

Kompletna zgrada sa bazenom, kao i plac u neposrednoj blizini hotela prodati su početkom jula za 135 miliona dinara ovom konzorcijumu, iza koga stoji, kako se spekuliše, narodni poslanik Ivica Tončev, visoko pozicionirani funkcioner SPS-a i rođeni brat Novice Tončeva.

Advokat novih vlasnika, Nataša A. Nikolić je prilikom obilaska objekta izjavila da je zatečeno veoma loše stanje, ali da su u planu velika ulaganja.

- Već imamo spremne idejni projekte tako da će se ubrzo krenuti sa obnovom simbola tranzitnog turizma u ovom delu Evrope.

Biće ulaganja u ceo kompleks, ali i sa druge strane autoputa, preko puta „Naisa“
– rekla je Nikolić, a prenosi “Sana”.

Jedan od planova novih vlasnika je renoviranje bazena koji se nalazi u kompleksu motela ali i izgradnja akvaparka.

Predviđeno je da novi objekat ima i solarnu energiju i da se gotovo sve instalacije rade iznova.

Upućeni kažu da će novim vlasnicima biti potrebno mnogo više para za ulaganje od iznosa koji su dali za kupovinu objekta, piše magazin “Sana”.

Inače, hotel “Nais”, nekada u vlasništvu “Srbijaturista”, privatizovan je 2003. godine, kada je ovaj i još četiri hotela kupila američka firma “Uniworld”, vlasnika Srbe Ilića.

Tri godine kasnije, država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da “Uniworld” „nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka“.

Nakon što je Ilić pokrenuo spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, u maju 2011. godine donšena je presuda po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati “Srbijaturist”, ali i isplati tri miliona evra odštete.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: